Opći uvjeti korištenja

Dobrodošli na portal Energetika-net.com, vlasništvo tvrtke ENERGETIKA MARKETING d.o.o.. Omogućavamo korištenje usluga i sadržaja ovog portala koje je podložno u daljnjem tekstu navedenim uvjetima korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge portala Energetika-net.com. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala smatra se da ste kao korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz njegovog korištenja te da prihvaćate koristiti njegove sadržaje isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.


Autorska prava

Portal Energetika-net.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audiomaterijale, baze podataka i programerski kod) koji pripadaju tvrtki ENERGETIKA MARKETING d.o.o. kao osnivaču i vlasniku portala. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez prethodnog ishođenja dozvole od vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Energetika-net.com i podložno je tužbi.


Prenošenje sadržaja s portala Energetika-net.com u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala, pod sljedećim uvjetima:

  • ako autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ako se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja
  • obvezno je pri reproduciranju, distribuiranju i/ili priopćavanju javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvornik i autorstvo djela (Energetika-net.com)
  • obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku internetske stranice na kojoj se nalazi izvorni članak, odnosno autorsko djelo koji se prenosi
  • pri prenošenju autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla ni slobodna interpretacija teksta
  • za objavljivanje, odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili videozapisa izvorno postavljenih na portal u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva portala.

Zaštita privatnosti

Portal Energetika-net.com poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke iz procesa prijave na portal na osnovi 'Newslettera' te ostale podatke o korisniku, portal Energetika-net.com neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o pružatelju pristupa i usluga na internetu). Ovi podaci mogu se koristiti kako bi se dobile informacije kojima će se poboljšati portal i njegovi sadržaji dodatno usmjerili i prilagodili javnosti. Ovime se obavezujemo da ćemo čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Općih uvjeta korištenja portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Linkovi na druge internetske stranice

Portal Energetika-net.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te linkova na vanjske sadržaje.

Njegove internetske stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije i veze do drugih internetskih stranica koje su kreirale treće osobe koje će se, kada god je to moguće, kao takve označavati. Naš portal nema nadzor nad drugim internet stranicama te ne odgovaraju za njihov sadržaj. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe.

Zabranjuje se svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.


Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal Energetika-net.com zadržava pravo izmjene, privremenog i/ili trajnog ukidanja bilo kojeg dijela ili cjelokupnog sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.


ENERGETIKA MARKETING d.o.o. izričito zabranjuje bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica na način i/ili u svrhe kojima se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj. Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ove Opće uvjete korištenja te se nećemo smatrati odgovornima ni za kakve moguće posljedice proizašle iz tih promjena. Promjene općih uvjeta stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i portal se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem.

Slažem se

Portal Energetika-net.com koristi 'kolačiće' (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Više o tome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda portala Energetika-net.com slažete se s korištenjem 'kolačića'. Za nastavak pregleda i korištenja portala Energetika-net.com kliknite na "Slažem se".

Glavni izbornik