Tvrtka E-mocija rođena je početkom godine, izdvajanjem iz tvrtke MSMarine, prvog uvoznika električnih skutera u Hrvatskoj. No, posao je započet još 2009. godine, prvom isporukom skutera V-moto Emax, u tom momentu najnaprednijih električnih skutera na svjetskom tržištu. U pozadini svega bilo je razmišljanje o tome da je segment e-mobilnosti nužan na hrvatskom tržištu, primarno u turističkom sektoru (marine, kampovi, hoteli). Odmah u startu to su prepoznali klijenti koji drže do svoje reputacije u sektoru održivog turizma te mnogi drugi kojima je ideja e-pokreta bila važna u poslovanju. Vrijedi stoga navesti samo neke: Privredna banka Zagreb, Valamar hoteli i resorti, Valalta, Jadranka Mali Lošinj, Nacionalni Park Mljet.

Otvaranjem tvrtke E-mocija, želja je bila proširiti asortiman proizvoda pa je poslovanje posvećeno nabavi e-bicikala, trokolica i opreme. Cilj je bio postati glavni kontakt za e-mobilinost u Hrvatskoj. Do sada je poslovanje temeljeno na modelu B2B, a od prvoga dana nove 2015. godine, otvaranjem prvog 'show-rooma' pod brandom 'E-mocija' u Zagrebu, uslijedit će orijentacija i na male korisnike i na segment B2C. U ponudi je više skutera različitih svjetskih proizvođača (Emax, Etropolis, GoM), e-bicikala (Ekletta, Silent Force, Neo, Qwic, Wayel). U suradnji s partnerima iz Češke i Danske (Danska ima daleko najviše e-skutera po stanovniku u Europi), nude se i dorade temeljene na skuterima E-max, s boljim baterijama i boljim upravljačkim sustavima, što omogućuje do sada neviđene autonomije do 150 km. U razvoju je potpuno novi projekt na osnovi okvira Emax, a koji bi za pogon koristio motore proizvedene u Hrvatskoj. Želimo dobiti skuter koji bi bio hrvatski proizod (oznaka 'Made in EU' traži da je barem 70% dijelova porijeklom iz Europe).

Xkuty - najnoviji proizvod u ponudi

Prednosti e-mobilnosti ne treba posebno predstavljati jer su nadaleko poznate. Stoga se vrijedi koncetrirati na najnoviji proizvod u ponudi E-mocije: Xkuty. To je potpuno novi koncept, mješavina e-bicikla i e-skutera, zamišljen i proizveden u Španjolskoj. Vrhunski dizajniran (mnoge nagrade izvjesnih svjetskih dizajnerskih časopisa i portala), lagan (samo 46 kg), pokretljiv kao e-bicikl, a s performansama e-skutera. Koncept je nazvan Ciclofun i predstavlja idealan odnos lakoće, stabilnosti i proporcionalnosti. Koncept Ergonomotion, dizajnom sjedala i upravljača omogućuje vozaču najudobnije upravljanje. Autonomija je do 100 km s jednim punjenjem. Povezan je s I-phoneom i pomoću posebne aplikacije koja na ekranu I-phonea pokazuje sve trenutačne performanse motora te služi za upravljanje različitim režimima vožnje. Kaciga opremljena bluetooth-komunikacijom omogućuje komunikaciju u vožnji. Solarne stanice Spark za punjenje skutera s pohranjivanjem energije ili bez njega idealne su kao punionice za Xkuty na mjestima gdje je normalno punjenje predaleko (kampovi, nacionalni parkovi, otoci).
Xkuty će prvi puta u Hrvatskoj biti predstavljen u sklopu stručne izložbe i tematske cjeline E-mobilnosti u sklopu 11. međunarodnog znanstveno-stručnog savjetovanja 'Energetska i procesna postrojenja' i 6. međunarodnog foruma o obnovljivim izvorima energije, 12. - 14. studenoga ove godine u Rovinju.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: info@e-mocija.hr, odnosno potražiti na internetskim stranicama:

www.e-mocija.hr
www.facebook.com/emocijaemobilnost.