Nova generacija Grundfos crpki CR osmišljena je s maksimalno mogućom učinkovitosti i pouzdanosti, uz poboljšane već i do sada iznimne karakteristike crpki CR koje su ugrađene u milijune instalacija diljem svijeta. Zahvaljujući svojem vertikalnom dizajnu (mali otisak), crpke su lakše i povoljnije za instalaciju u odnosu na druge konstrukcije. Učinkovitost je poboljšana optimiranim hidrauličkim dizajnom: od radnog kola, do prestrujnih lopatica, ulaza, tlačnog priključka, difuzora i plašta.
Direktor vodovoda Christian Portschy na objektu WVSB u Oberwartu (Austrija) rekao nam je kako su nakon samo šest mjeseci uz CR 95 uspjeli sniziti troškove za energiju za nevjerojatnih 30%. "Uz samo jednu crpku uspjeli smo drastično smanjiti potrošnju energije," kaže on i dodaje kako WVSB planira zamjeniti i preostale tri stare crpke s CR 95 tijekom nadolazećih mjeseci.
U toplani Hirtshals Fjernvarme u Danskoj tri crpke CR 95 koje su instalirane 2015. godine, troše za 10% manje energije u odnosu na prethodne crpke ističe voditelj Jens Ole Olsen. "Trend potrošnje dokazuje kako su Grundfos crpke povoljnije rješenje kada je u pitanju potrošnja električne energije," napominje on i nastavlja: "Crpke rade savršeno od same ugradnje. Ono što je najbitnije za nas je učinkovitost, jer smo mi milijunski potrošači električne energije (više od 1 milijun danskih kruna godišnje). Stoga spomenuti postotak za nas itekako puno znači."
Grundfos je vodeći proizvođač crpki i crpnih rješenja i tržišni lider u pogledu tehnologije crpki. Tvrtka ima za cilj pridonijeti na globalnoj razini održivosti tako da bude pionir inovacija i tehnologije, a sve kako bi poboljšala kvalitetu života ljudi i Zemlje kao planeta općenito. Stoga su Grundfos aktivnosti usko povezane uz vodu, energiju i održavanja kvalitete vode. Grundfos zapošljava oko 18 000 zaposlenika u 56 zemalja u cijelom svijetu.

Za više informacija o samom proizvodu posjetite: GRUNDFOS