Izdvajamo

A A A

Optimalna tehnička rješenja za energetsku krizu na dohvat ruke

Više nego ikada prije važno je uštedjeti energiju i optimirati potrošnju, a za to je odgovor u naprednim tehnologijama, o kojima ćemo govoriti na Power & Energy Mastersu 2022. od 12. do 14. listopada u Zadru!

Pem-n-20220913121328016
Energetska kriza, u kojoj se Europa našla kao posljedica rata i sankcija Rusiji, kao nikada prije uzburkala je tržišta energije. Sjećamo se svi kako se priželjkivala veća cijena električne energije na burzama, kako bi postala katalizator koji će ubrzati energetsku tranziciju, te se u tom smislu i vodila klimatska politika. Ona stara kaže: „Pazi što si želiš, moglo bi ti se i ostvariti“. To se i dogodilo – očekuje nas ubrzani detox od ruskog plina, ali bojim se, nekima – na suho. 

Power & Energy Masters 2022

U roku od osam mjeseci ušli smo u svojevrsnu noćnu moru – spiralan rast inflacije, vođen brzorastućim cijenama električne energije, prirodnog plina i nafte dovodi do slabljenja gospodarstava diljem Unije i pada konkurentnosti u odnosu na ostatak svijeta koji ne muči takvu muku sa skupom energijom.. Jednostavnih rješenja tu neće biti, jer je svijet duboko ukopan u fosilna goriva. 

Stoga, narednim godinama bit će – uz oslabljeno gospodarstvo koje očekuje najtežu zimu u ovom stoljeću - izazov 'reformirati' iznimno spekulativna energetska tržišta kako bi se pomoglo svim kupcima energije. Europska klimatska politika kao da je pala u drugi plan, iako se i dalje ističe da je rješenje u obnovljivcima i energetskoj učinkovitosti. Hrvatska Vlada, zahvaljujući činjenici da je elektroprivreda (još) u državnim rukama za sada donekle uspješnije od drugih zemalja navigira nemirnim vodama. 

Traže se brzi potezi, odlučnost i jasna vizija, a nje nam je uvijek nekako nedostajalo. Fokus svakako treba biti na energetskoj učinkovitosti i naprednim tehnologijama, jer svaki ušteđeni kilovatsat se računa! 

Zbog toga ćemo na ovogodišnjem Power & Energy Mastersu 2022. od 12. do 14. listopada, u Zadru, u hotelu Kolovare razgovarati o optimalnim tehničkim rješenjima za što konkurentniju proizvodnju energije, kao i njezinu uštedu.

Svoje sudjelovanje prijavite OVDJE

Vidimo se u Zadru!
Slažem se

Portal Energetika-net.com koristi 'kolačiće' (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Više o tome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda portala Energetika-net.com slažete se s korištenjem 'kolačića'. Za nastavak pregleda i korištenja portala Energetika-net.com kliknite na "Slažem se".

Glavni izbornik