Novouređeni i moderno opremljeni prostor Panasonica u Zagrebu smješten je u prizemlju zgrade u naselju Središće, na adresi Ulica Brune Bušića 27, na lokaciji koja je prometno vrlo dobro povezana sa svim dijelovima grada. Novi prostor će biti svakodnevno radno okruženje za zaposlenike svih divizija hrvatske podružnice Panasonica, ali i mjesto za susrete s partnerima i klijentima.
U sklopu novootvorenog ureda opremljen je i potpuno novi Trening-centar. Radi se o Centru za obuku o Panasonicovim uređajima za grijanje i hlađenje (klimatizaciju). U Centru su na 70 m2 montirani pravi uređaji i njihova je instalacija izvedena kao u stvarnosti. Uređaji su koncipirani u dvije osnovne cjeline:

  • dizalice topline zrak - voda Aquarea za kućnu primjenu
  • Dizalice topline zrak - zrak, tj. sustavi s promjenjivim volumenom radne tvari (VRF) za profesionalnu primjenu.

Obje tehničke cjeline imaju zasebne upravljačke module i moguće je simulirati gotovo sve situacije u radu uređaja i najčešće pogreške. Obuka u Trening-centru je predviđena za strojarske projektante, Panasonicove servisne i prodajne partnere te instalatere grijanja i klimatizacije. Za svaku od tih grupa polaznika predviđena je odgovarajuća razina predavanja i vježbi. To je ujedno prvi takav trening-centar u Hrvatskoj i time Panasonic pokazuje ozbiljnost nastupa na hrvatskom tržištu. Uz to, Trening-centar je regionalnog karaktera i, osim Hrvatske, pokriva i Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Novi poslovni prostori svečano su otvoreni na domjenku koji je održan 15. prosinca prošle godine, a otvorio ih je Nj. E. Keiji Takiguchi, japanski veleposlanik u Hrvatskoj, koji je pri tome naglasio važnost gospodarske suradnje i podsjetio na to da se sljedeće godine obilježava stota godišnjica osnutka tvrtke Panasonic. "Izuzetno mi je drago što će naši partneri u ovom novootvorenom Trening-centru moći na djelu vidjeti naša nova rješenja iz područja grijanja i klimatizacije i imati priliku u živo se upoznati s našim vrhunskim uređajima. Centar je otvoren svakodnevno i pozivamo partnere da dođu kada god im je potreban," rekao je tom prigodom Dominik Jakus, prodajni predstavnik Panasonic Adria. "Ideja o otvaranju novog Trening-centra potekla je od naših kolega iz Hrvatske koji su je u kratkom roku i uspješno realizirali. Vjerujem da će zahvaljujući njihovom trudu naša suradnja s partnerima nakon ovoga postati još bolja," izjavio je potom Tamas Kozak, voditelj regije Jugoistočna Europa.
Trening-centar mogu posjetiti svi Panasonic partneri radnim danom, uz prethodnu najavu.