Možda ste već primijetili da tvrtka Wilo ove godine ne predstavlja samo mnoštvo inovativnih proizvoda, već i svoj novi nastup u javnosti. Najveća promjena pri tome se vidi na razvoju logotipa tvrtke. Stoga će se svi sljedećih nekoliko mjeseci imati priliku susresti se s osvježenim Wilovim bojama i novim sloganom: 'Pioneering to You'.


Prekretnice u razvoju pumpi i pumpnih sustava

Wilo sa sjedištem u Dortmundu u Njemačkoj ima tradiciju dugu 140 godina i danas je jedan od najvećih proizovođača pumpi za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, vodoopskrbu i odvodnju, a ujedno i sinonim njemačke tradicije, kvalitete i pouzdanosti. S obzirom na to ogromno iskustvo, koje je stjecano tijekom godina postojanja, Wilo je jedan od lidera i diktira trendove razvoja pumpi i pumpne tehnike u svijetu. Stoga i ne čudi novi slogan 'Pioneering to You'.
Uostalom, valja se nakratko vratiti u povijest i promotriti koje su to i kada su bile glavne prekretnice u razvoju pumpi i pumpnih sustava. Sve je započelo 1872. godine, kada je osnovana Tvornica mjedene robe Louis Opländer - strojogradnja (njem. Messingwarenfabrik Louis Opländer Maschinenbau). Nekoliko desetljeća kasnije, točnije 1928. godine Wilo je patentirao prvu pumpu za grijanje na svijetu, a 1988. predstavljena je prva potpuno elektronička cirkulacijska pumpa. Ipak, najviše inovacija uslijedilo je u 21. stoljeću: 2001. predstavljen je Wilo Stratos, prva visokoučinkovita pumpa za sustave grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, a 2009. uslijedili su Wilo-Star-Z NOVA, pumpa s najmanjom potrošnjom električne energije za prijenos potrošne tople vode, i Wilo-Geniax, prvi decentralizirani pumpni sustav, dok su 2011. godine pojavile dvje visokoučinkovite pumpe sa suhim rotorom i motorom IE4: Wilo-Stratos GIGA i Wilo-Helix EXCEL.
No, priča svakako ide dalje...


Ilustracija 1 - Suvremena arhitektura sjedišta tvrtke u Dortmundu također je u skladu sa sloganom:
'Pioneering to You.'

Zašto onda promjene?

Sasvim jednostavno: Wilo se promijenio. Naime, zadnjih godina tvrtka je postala mnogo dinamičnija, veća i međunarodno aktivnija. Međutim, Wilo je i dalje sinonim za najinovativnije pumpe i pumpne sustave. Uz to, tvrtka svojim klijentima pruža sveobuhvatni servis i rješenja, što im u mnogome olakšava svakodnevicu. Pri tome je i na dalje ostala predana modernim tehnologijama i izvrsnoj kvaliteti. No, središtu napora tvrtke i svih njezinih djelatnika uvijek se nalazi... čovjek.
Novi nastup u javnosti nije ništa drugo nego vidljivi znak te promjene. Istovremeno, njime se dobiva motivacija za neprestano usavršavanje, bolje razumijevanje potreba klijenata i reagiranje na njih s još učinkovitijim, dalekosežnijim i preciznijim rješenjima.
Zato Wilo poziva sve da kažu gdje bi trebao nastaviti s njegovim daljnjim djelima i sve što od njega očekujete, odnosno na koji još bolji način da održi dano obećanje. S vama. Za vas. Ali prije svega, svojom punom snagom.
Više o svemu tome možete pogledati na stranicama: www.wilo.hr.