U ponudi brojnih uređaja za pročišćavanje i sterilizaciju zraka u zatvorenim prostorima danas se posebno ističu oni koji to rade na prirodan način, bez upotrebe kemikalija.


Ionizatori zraka Bioclimatic

Njemačka tvrtka Bioclimatic više od 30 godina proizvodi visokokvalitetne ionizatore za pročišćavanje zraka i stvaranje zdrave atmosfere.

Uređaji rade prema načelu mikrooksidacije. Neutralne molekule kisika se negativno i pozitivno pune u specijalnim ionizacijskim cijevima (bipolarna ionizacija). Taj proces stvara ione s visokim energetskim potencijalom koji zatim neutraliziraju bakterije, viruse, gljivice, mirise i ostale onečišćivače iz zraka. Pri tome je potrošnja električne energije iznimno mala.

Ionizatori se proizvode u više izvedbi: od manjih modela za stambene i uredske prostore i manje ordinacije, preko većih modela za razne prostore, do modela za centralnu ionizaciju. Od manjih modela najpopularniji je Bioclimatic Airdeco Piramida koji je učinkovit u prostorijama volumena do 80 m3. Radi posve bešumno i malih je dimenzija. Linija ionizatora zraka Bioclimatic Aerotron izrađena je za ugradnju u klima-komore i ventilacijske kanale. Ti su uređaji vrlo jednostavni za ugradnju i donose prirodno čist i zdrav zrak u klimatizirane prostore svih veličina. Područje primjene ionizatora Bioclimatic Aerotron je vrlo široko: uredi, poslovne i javne zgrade,bolnice i medicinski laboratoriji, trgovački centri, hoteli i restorani, kockarnice i kina,starački domovi,kućanstva,dječji vrtići, prehrambena industrija i dr.Ionizatori zraka Bioclimatic Aerotron

Ozonatori zraka Lifetech

Ozon (aktivni kisik) je najjače poznato prirodno dezinfekcijsko sredstvo koje priroda stvara kako bi pročistila zrak i vode na planetu. Najpoznatiji proces prirodnog stvaranja ozona je grmljavinsko nevrijeme. Ozon učinkovito uklanja molekule neugodnih mirisa, bakterije, viruse, gljivice, plijesan i spore plijesni, alergene i ostale mikroorganizme. Visoku razinu učinkovitosti dezinfekcije ozonom potvrdile su mjerodavne institucije kao što je, npr. američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) i neovisni laboratoriji, među kojima je i svjetski poznat švicarski Société Générale de Surveillance (SGS).

Osim što se stvara prirodno, ozon se može i proizvesti, a vrlo učinkovit prijenosni ozonator zraka Ozon Air proizvodi češka tvrtka Lifetech. Uređaj se koristi za obradu zraka u zatvorenim prostorima bez prisutnosti ljudi. Povećana koncentracija aktivnog kisika (ozona) u prostoriji dezin cira i deodorira zrak i površine predmeta, a nakon reakcije ozon se ponovno transformira u kisik. Za uništavanje koronavirusa proizvođač preporučuje obradu u trajanju od minimalno 4 h u prostoru maksimalnog volumena 340 m3.Ozonizator Ozon Air

Sustav magljenja Mobi-Cool Kem

Za dezinfekciju prostora i predmeta raspršivanjem dezinficijensa idealno mobilno rješenje je Mobi-Cool Kem talijanskog proizvođača Tecnocooling. Spremnik volumena 60 l, integrirana visokotlačna pumpa i ventilator s povećanim brojem sapnica za kvalitetnije raspršivanje dezinficijensa osiguravaju jednostavnu i laku primjenu u raznim prostorima poput javnih, radnih, skladišta, tvornica i dr.
Jednim spremnikom moguće je obaviti dezinfekciju u trajanju 37 min uz potrošnju 590 W.


Uređaj za magljenje Mobi-Cool Kem