'SMMS-e on Tour' - tako bi mogao glasiti moto za Toshiba Promotion Tour novog sustava klimatizacije s promjenjivim volumenom radne tvari (VRF) koji predstavlja zadnju riječ tehnike. Pri zaustavljanju u Zagrebu, Splitu i Beogradu, više od 300 stručnjaka, distributera Toshibinih proizvoda i projektanata oduševilo se mnoštvom prednosti i inovacija.
Umjesto standardnog predstavljanja proizvoda, njegove značajke objašnjene su u živo, na mnogobrojnim primjerima. Koje prednosti mogu očekivati projektanti, investitori, korisnici i stručni partneri, odnosno monteri klima uređaja od sustava SMMS-e, najbolje govore Toshibini smajlići. Oni utjelovljuju različite interesne skupine i jasno daju do znanja što je za njih važno. Projektanti već na samom startu imaju koristi zbog veće fleksibilnosti u pogledu polaganja cijevi, zbog većih ukupnih duljina cijevi, veće varijabilnosti unutarnjih jedinica te vrlo učinkovitih mogućnosti projektiranja uz pomoć Toshibinog projektantskog softvera Design Airs. Monteri traže jednostavniju montažu, fleksibilno vođenje cijevi, brzo adresiranje pri puštanju u rad i nekomplicirano ožičenje, a to sve su aspekti o kojima SMMS-e itekako vodi računa. I naravno, sam korisnik ima konkretne zamisli o tome što sve može očekivati od tog, vrlo kvalitetnog VRF sustava, koje Toshiba i uspješno ostvaruje, a radi se o uštedama na energiji zahvaljujući vrhunskim vrijednostima europskog sezonskog koeficijenta energetske učinkovitosti (ESEER), gotovo nečujnom radu, velikoj varijabilnosti centralnog upravljanja, različitim mogućnostima za obračunavanje energije i, naravno, široko rasprostranjenoj mreži servisnih partnera, ako bi nekada i nastao neki problem.


Air-Condov tim nije jedini ponosan na novi Toshibin VRF sustav

Tko je pažljivo pratio događanje, sudjelovao je i u nagradnoj igri nakon svega. Nagrade su bile smartphone Sony Expiria, mobitel kojim se, između ostalog, odmah mogla ispitati jedna od značajki novog SMMS-e: Wave Tool. Taj alat omogućuje bežičnu NFC komunikaciju između vanjske jedinice i mobitela s Androidom, kako bi se očitali i obradili podaci.
Tvrtka Air-Cond se kao organizator, zajedno sa svojim Toshibinim partnerima, na licu mjesta pobrinula za atraktivnu platformu za razmjenu iskustava i saznanja među stručnjacima.


Smajlići predstavljaju želje projektanata, investitora, korisnika, montera i krajnjih korisnika i zadovoljno se smiješe mogućnostima koje pruža SMMS-e!

Zaključak je stoga sljedeći: angažman Toshibe za svoje kupce i za okoliš je znatan i daje naslutiti da Toshiba još nije stigla na sam vrh svojih mogućnosti i da će se i u buduće pobrinuti za inovativna iznenađenja.
Više informacija o Toshibinim sobnim klima-uređajima i dizalicama topline zrak - voda mogu se pronaći na stranicama: www.toshiba-aircondition.com, odnosno www.toshiba-estia.com, kod Toshibinih partnera na licu mjesta ili izravno kod tvrtke Air-Cond Klimaanlagen-Handelsgesellschaft m.b.H., Haushamer Straße 2, A-8054 Graz-Seiersberg, Austrija.


Predstavljanje novog Toshibinog sustava SMMS-e izazvalo je veliko zanimanje stručne publike

SMMS-e: učinkovitiji, kompaktniji, udobniji

Više snage zahvaljujući poboljšanoj kompresorskoj tehnici: dvojne lamele smanjuju gubitak tlaka na minimum i, osim što su zaslužne za veći kompresijski volumen, povećavaju i učin kompresora.
'Diamond Like Carbon Coating': premaz koji jamči najbolji rad uz minimalno mehaničko trošenje kompresora.
Jedinstveno je i novo grijanje 'Optimised Heating Operation', koje u načinu rada za odleđivanje najvećim dijelom sprječava hlađenje unutarnjih jedinica koje griju. To razvojno dostignuće temelji se na novom upravljanju regulacijom obilaznog voda vrućeg plina, a doprinosi većoj udobnosti.
Optimirani rad zahvaljujući novom izmjenjivaču topline 'Sub Cooling' koji uskače upravo tamo gdje se drugi sustavi već odavno moraju zaustaviti ili osjetno povećati potrošnju energije.
Samo kod Toshibe: inteligentno upravljanje protokom radne tvari koje jamči individualnu opskrbu svake unutarnje jedinice, bez obzira na položaj i udaljenost jedinice te razlike u duljini ili visini cijevi.
Bežično NFC povezivanje preko alata 'Wave Tool', kako bi se preko mobitela ili tableta mogli očitati i obraditi podaci.