ADIPEC - The Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference je jedan od najvećih i najutjecajnijih sajmova iz područja naftne i plinske industrije. Održava se svake godine u Abi Dhabiju, glavnom gradu UAE-a, na izložbenim prostorima ukupne površine 130 000 m2 i u čak 23 paviljona, a na njemu redovito sudjeluju izlagači iz 120 zemalja svijeta. Ove godine sajam je održan 9. - 12. studenoga, a posjetilo ga je više od 95 000 posjetitelja.
Osim što sajam daje mogućnost stupanja u kontakt s potencijalnim partnerima i stvara mogućnosti za buduću suradnju, na sajmu se održavaju i konferencije s bogatim programom iz područja naftne i plinske industrije, na kojima sudjeluje više od 800 govornika, a ukupan broj sudionika na konferencijama ove godine premašio je 7000!

Tvrtka Numikon je bila jedini hrvatski predstavnik, a na sajmu je najviše naglasila svoju uslugu analize naprezanja cjevovoda (eng. pipe stress analysis), s obzirom da je istraživanjem tržišta utvrđeno kako na tržištu zemalja Bliskog istoka postoji velika potreba za takvim specijaliziranim uslugama. Numikon je tako imao svoj izložbeni prostor, na kojemu je, osim što je promicao sebe i svoje usluge, bilo mjesta i za promicanje Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice. Tako su čelnicima velikih međunarodnih korporacija podijeljeni hrvatski suveniri i proizvodi kao što su licitarska srca i kravate Croata.
Direktor tvrtke Numikon, Zdravko IVANČIĆ, dipl. ing., sudjelovanje na sajmu ocjenjuje uspješnim. Naime, pokazalo se da je zainteresiranost lokalnih i europskih tvrtki za njezinim proizvodima i uslugama velika, upravo zbog specifičnosti usluge koje Numikon pruža. Uz to, održan je velik broj poslovnih sastanaka, razmijenjeni kontakti s velikim brojem potencijalnih partnera, a s nekoliko tvrtki već se vode dogovori oko konkretnih projekata.

Galerija slika