Tipičan Samsungov ekološki sustav grijanja sastoji se od vanjske jedinice, tzv. hidro-jedinice povezane sa solarnim kolektorima, podnog grijanja i klasičnih radijatora, sobnog termostata te svih potrebnih instalacija za opskrbu potrošnom toplom vodom i dodatnog daljinskog upravljača sustava. Ponudu sustava čini lepeza od čak devet monoinverterskih dizalica topline i čak 14 inverterskih split sustava, u rasponu učina 4 - 16 kW.
Monosustav će svaki dom zagrijati i opskrbiti PTV-om, a s obzirom na to da je reverzibilan, moći će ga i rashladiti pomoću vodenog hlađenja. Vanjska monojedinica uparena je sa spremnikom PTV-a, a energijom se može napajati hibridno, pomoću solarnog kolektora i pričuvnog zagrijača vode (bojlera).

Osim svega toga, split sustav ima vanjsku jedinicu, hidro-jedinicu i spremnik PTV-a. Split sustav ekološkog grijanja kompatibilan je sa svim uobičajenim sustavima za raspodjelu topline i ima iznimno veliku energetsku učinkovitost. Uz jednostavnu instalaciju i upravljanje, može opskrbiti dom ogrjevnim medijem (vodom) zagrijanim na 55 °C, čak i pri vanjskoj temperaturi zraka od -25 °C. Primjerice, pri vanjskoj temperaturi zraka od -10 °C, sustav će raditi s velikim stupnjem djelovanja od 90%. Sustav se u cijelom rasponu učina, 4 - 16 kW, može pohvaliti klasom energetske učinkovitosti A+++ i iznimno tihim radom, za što manje zvučno onečišćenje okoliša.

Nova generacija kompresora odlikuje se dvostrukim lopaticama, čime se oscilacije u radu i vibracije smanjuju za 75%. Istodobno, sustav pri radu proizvodi još manje buke i dodatno mu je povećana pouzdanost.
Za dodatnu udobnost, ekološki sustavi grijanja tvrtke Samsung pružaju mogućnost upravljanja pomoću bežičnog kompleta. Jednostavnim povezivanjem sa sustavom i kućnom bežičnom mrežom, korisnik će uz svega nekoliko dodira na zaslonu pametnog telefona moći uključiti ili isključiti sustav i namjestiti temperaturu, kako bi dom odmah nakon dolaska bio ugodno zagrijan.
Samsungov ekološki sustav grijanja može se povezati i s drugim podsustavima kao što su već ugrađeni spremnik PTV-a, termostat, pumpa za centralno grijanje, solarni kolektor ili pričuvni zagrijač vode, što ga čini još svestranijim u odnosu na prethodne generacije takvih proizvoda.
Za kraj, vrijedi spomenuti kako Samsung na sva ta rješenja za toplinu doma nudi petgodišnje jamstvo na kompresore i dvogodišnje jamstvo na ostale elemente sustava EHS.
Više informacija o Samsungovoj sustavnoj klimatizaciji može se pronaći na stranicama: www.samsung.com/hr/business.