Uređaji eVOLUTION Refiner američkog proizvođača EcoWater osigurava kvalitetu života uz meku i filtriranu vodu, svaki dan. Uostalom, valja vjerovati jednom od najvećih proizvođača omekšivača vode na svijetu, čije se poslovanje osniva na uvijek visokoj kvaliteti i neprestanim ulaganjima u istraživanja i razvoj. Sjedište i sve tvornice EcoWatera nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se proizvode svi uređaji, sukladno certifikacijskim procedurama prema ISO 9001.

Uređaji su osmišljeni tako da se uklapaju u prostor i zadovoljavaju potreban kapacitet i protok, dok su modeli Boost i Power opremljeni posebnim ventilima za ograničavanje pada tlaka i poboljšanje protoka. Povrh svega, zahvaljujući njihovom dizajnu, izgledu, primjeni visokokvalitetnih materijala svatko može biti ponosan što u svojem domu ima uređaje EcoWater. Konačno, to je jedini uređaj za pročišćavanje i obradu vode za kućanstva koji koristi tehnologiju '2u1' i, osim kamenca, uklanja i klor.

nobel1

Zašto najbolji?

Uređaji eVOLUTION Refiner predstavljaju najbolju kombinacija omekšivača i filtra za vodu jer:
• pročišćavaju vodu od mehaničkih nečistoća i uklanjaju neugodne mirise (npr. klora)
• štede na prostoru jer jedan uređaj omekšava vodu i istodobno je priprema za korištenje neposredno iz slavine
• ne zahtijevaju složeno održavanje i stalnu promjenu uložaka s aktivnim ugljenom.

Zahvaljujući njihovoj primjeni, troškovi su niži i štedi se na vremenu, a tu je još nekoliko prednosti. Naime, njihovom primjeni se štite uređaji za grijanje i pripremu potrošne tople vode (kotlovi, bojleri i sl.) i pripadajuće instalacije od kamenca, što znači i do 20% manje račune. Istodobno se smanjuje se količina kemijskih sredstava potrebnih za čišćenje i pranje (potrošnja deterdženata može biti manja čak do 60%), a općenito je potrebno manje čišćenja jer je i manje nečistoća. Isto tako, omogućava se dulji vijek trajanja kućanskih aparata, a pribor za jelo je sjajniji, bez tragova kamenca.

Uz sve to, ne treba zanemariti utjecaje na zdravlje i udobnost i življenja. Zahvaljujući tako obrađenoj vodi, postiže se glatka koža bez iritacije, dok je kosa nakon pranja zdrava i meka, a rublje i tkanine zadržavaju mekoću i intenzivne boje.

U svakom slučaju, mekana voda može biti dostupna u cijeloj kući i to samo jednostavnom ugradnjom uređaja na glavnom priključku hladne vode koji, uz to, ima i intuitivnu daljinsku podršku (WiFi).

nobel2

Čemu zapravo služi omekšivač vode?

Tvrda voda sadržava višak minerala kao što su kalcij, magnezij i željezo. To uzrokuje mnoštvo različitih problema kao što su naslage kamenca, skraćivanje vijeka trajanja instalacija i uređaja, smanjenje učinkovitosti kućanskih aparata i sredstava za čišćenje. Sve te probleme rješava omekšivač vode, tako što iz nje uklanja kamenac.

Zahvaljujući ugradnji uređaja eVOLUTION Refiner može se piti sigurna i ukusna vodu izravno iz slavine, a isto je tako moguće zaboraviti naslage od kamenca na kućanskim aparatima, tuš-kabini i slavinama u kupaonici i kuhinji.


Pametni, intuitivni, praktični, učinkoviti i sigurni

Uređaji eVOLUTION Refiner u obje izvedbe (Boost i Power) omogućavaju inteligentno volumetrijsko upravljanje. Naime, omekšivačem upravlja pametni softver koji automatski prilagođava optimalne postavke na temelju stvarne potrošnje vode. Tu je i zaslon za grafički prikaz visokog kontrasta s proširenim prikazom informacija koji tako pruža vrijedne informacije, između ostaloga, i o preostalom kapacitetu omekšavanja i soli, potrošnji vode, radu omekšivača i ciklusu regeneracije. Također je moguća i automatska detekcija razine soli sa svjetlosnim prikazom na spremniku. Razina soli se pomoću senzora mjeri i namješta automatski, u realnom vremenu, a kada se otvori poklopac, lampica automatski osvjetljava spremnik soli, pri čemu modeli Boost i Power imaju poklopac za sol s držačem i hidrauličkim uspornikom. Podloga od ispranog kvarca poboljšava protok vode kroz spremnik smole kod viših aparata (modeli Power i Boost) i optimira iskoristivost izmjeničnog kapaciteta visokokvalitetne smole. Konačno, spremnik soli između regeneracija ostaje sih, čime se izbjegava stvaranje tvrdih naslaga soli koje mogu ugroziti funkcioniranje omekšivača, a ujedno se i neutralizira rizik od razvoja bakterija.

nobel4

Svi omekšivači eVOLUTION Refiner poboljšani su bežičnom WiFi tehnologijom koja omogućava nadziranje sustava i potrošnje vode pomoću pametnog telefona, tableta ili računala s bilo kojeg mjesta. Pri tome se radi o jedinim omekšivačima u Hrvatskoj koji imaju WiFi povezivost. Jednostavna i sigurna 'online' aplikacija u svakom trenutku pruža informacije o uređaju kao što su: broj dana do pražnjenja spremnika soli, raspored ciklusa, potrošnja vode, raspoloživa količina vode koja se može obraditi, količina uklonjenog kamenca, a također je moguće pokrenuti regeneraciju i prilagoditi postavke! Tako Hydrolink Plus® upozorava porukom ili e-poštom (ako se to želi!) kada je razina soli niska i kada je potrebno nadopunjavanje ili ako su otkriveni mogući problemi kao što je neprekidan protok vode veći od normalne potrošnje. Ta se upozorenja 'online' mogu prilagoditi u skladu s osobnim potrebama.

U svakom slučaju, EcoWater je razvio najbolje kako bi svima ponudio udobnost koju zaslužuju. Najpametniji do sada, omekšivači vode eVOLUTION Refiner osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebe svakog kućanstva i svake obitelji.

Više o svemu može se doznati izravno kod tvrtke Nobel Water Systems u Zagrebu, na adresi Medačka ulica 18 ili na e-mail: info@filteri.com.hr.