Svakome se jednom dogodilo da mu je u jednom prostoru bilo ugodno toplo, dok se u drugom se pak smrznuo. Primjerice, to je slučaj pri tuširanju, kada nije moguće dovoljno brzo izaći iz (hladne) kupaonice u topli ostatak stana ili kada odjednom nestane tople vode ili kada sustav grijanja jednostavno više ne radi. Kako bi riješio svakodnevne probleme s grijanjem, klimatizacijom i pripremom potrošne tople vode Samsung je razvio sustav ClimateHub, cjelovito tehničko rješenje za kućanstva koje se u svakom trenutku brine da temperatura zraka u svim prostorijama i temperatura vode za kupanje i tuširanje bude uvijek kakva treba biti.

Sustav ClimateHub se sastoji od vanjske reverzibilne dizalice topline s radnom tvari R 32, spremnika tople vode s velikim volumenom koji je integriran s hidro-jedinicom od 200 l ili 300 l i regulatora sa zaslonom na dodir koji omogućava dvozonsku regulaciju temperature. 


Pravo rješenje za svakoga 

ClimateHub se isporučuje u dvije izvedbe: Mono i Split. Izvedba ClimateHub Mono je opremljena jednom vanjskom jedinicom s hidroničkim sustavom koji omogućava ugradnju bez zahtjeva da izvođač ima licencu za rad s fluoriranim stakleničkim plinovima, odnosno takvim radnim tvarima. Na raspolaganju je s raznim toplinskim učinima: 5, 8, 12 ili 16 kW (monofazna) i 8, 12 ili 16 kW (trofazna). Kod izvedbe ClimateHub Split vanjska jedinica je povezana sa spremnikom koji je vodom radne tvari povezan s hidro-jedinicom. Ta je izvedba na raspolaganju s učinima 4, 6 ili 9 kW (monofazna) i 9 kW (trofazna). 

Obje izvedbe mogu se povezati u pametnu mrežu, što omogućava štedljivu i održivu potrošnju energije. Ako se tome još doda fotonaponski sustav (sunčana elektrana), štedljivo postupanje s energijom pomoću obnovljivih izvora postaje svakodnevna ekološka praksa. 

Zahvaljujući velikoj energetskoj učinkovitosti Samsung ClimateHub u izvedbama Mono i Split nosi oznaku energetske učinkovitosti A+++ s obzirom na prosječnu sezonsku učinkovitost pri grijanju uz temperaturu vode 35 °C. No, osim posve integriranog rješenja ClimateHub, Samsung nudi i dodatnu mogućnost povezivanja sustava Mono i Split s radnom tvari R 32 na dodatni spremnik za toplu vodu za kućanstva.Izvedba ClimateHub Mono

Izvedba ClimateHub Split

Za tihe i udobne noći

Suvremena oprema za grijanje i klimatizaciju mora zadovoljavati sve strože zahtjeve za razinom buke i proizvoditi što manje zvučne smetnje u domu u oko njega. Zahvaljujući specifičnim modelima i posebnim uvjetima rada četverostupanjski tihi način Samsungovog sustava ClimateHub omogućava snižavanje razine buke vanjske dizalice topline na svega 35 dB (A). Time se ne ometa ugodan san u također ugodno klimatiziranoj spavaćoj sobi.


Jednostavna ugradnja i servisiranje

Spremnik u koji je integrirana hidro-jedinica se, zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (595 × 700 mm) i modularnoj izvedbi jednostavno i brzo može ugraditi u kuhinju ili bilo koju drugu prostoriju. Tvornički namješteni hidraulički elementi i pristupačni prednji servisni prozor omogućavaju brzu ugradnju i održavanje. Zahvaljujući mogućnosti intuitivnog upravljanja pomoću kartice Micro SD ili Samsungove aplikacije za pametne telefone S-Checker pogon i održavanje zahtijevaju najmanji napor. 


Jednostavna i pametna povezivost

Sustav ClimateHub je opremljen i novim višejezičnim regulatorom sa zaslonom na dodir i prikazom u boji. Njime se jednostavno namješta temperatura, nadzire potrošnja energije, namješta vrijeme i učinkovito traže smetnje. Sustavom ClimateHub može se upravljati i na daljinu, pomoću aplikacije Samsung SmartThings i kompleta za bežično povezivanje (koji je dodatna mogućnost). Tim se ClimateHub može uključivati i isključivati, upravljati njegovim radom i namještati željeni način rada s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. 

Zahvaljujući iznimno jednostavnoj ugradnji i pogonu, tihom radu, pametnoj povezivosti i upravljanju briga o udobnosti doma nikada nije bila lakša. Jednostavno, ClimateHub omogućava uživanje u udobnosti, u svakom domu.