Što monter mora znati o novoj kontroli sustava tvrtke Hoval?

Svi Hovalovi generatori topline sada imaju ugrađenu istu kontrolu sustava TopTronic® E, bez obzira na to koriste li se plinom, uljem, drvenim peletima ili dizalicama topline. To je velika prednost jer se tako svim kotolovima može upravljati na isti način.
Jedinica kontrolera Hoval TopTronic® E jednostavno se pušta u pogon. Elektronički pomoćnik usmjerava vas razumljivim porukama na vašem jeziku te vas korak po korak vodi kroz postupak.
Hoval TopTronic® E je jednostavan i intuitivan za korištenje, poput pametnog telefona. Zaslon osjetljiv na dodir vrlo je sličan zaslonu pametnog telefona, čak i po prikazu čistog teksta, simbola i grafike.
Koje su vam informacije najvažnije? Hoval TopTronic® E omogućuje odabir sadržaja početne stranice te možete postaviti vrstu i količinu informacija navedenih u prezentaciji točno prema željama vaših kupaca.
Primjerice, ako kupac želi solarne kolektore kao dodatak plinskom kondenzacijskom kotlu, na postojeći kontroler Hoval TopTronic® E možete jednostavno priključiti dodatni modul kontrolera. Budući da se ne morate zamarati višestrukim upravljačkim jedinicama, nema nikakvog naprezanja!
Zahvaljujući svojim funkcijama, kontroler TopTronic® E može se proširiti gotovo proizvoljno kada je potrebna nadogradnja ili skalabilnost. Sustav kontrolera TopTronic® E s funkcijama grijanja i hlađenja može podržati osam kaskadnih generatora topline, stoga se može upotrebljavati i na najsloženijim sustavima.
Individualni moduli kontrolera mogu se postaviti točno na mjesta po želji kupaca. To je posebno korisno ako se pojedinačni generatori topline ili sklopovi proizvoda ne nalaze u istoj prostoriji.
TopTronic® E povezuje se na internet preko mreža LAN ili WLAN, što znači da kontrolni sustav možete povezati s internetskom stranicom za vremensku prognozu te kotao programirati na automatske promjene u skladu s vremenskom prognozom.
Kotao se kombinira sa solarnim toplinskim sustavom, a TopTronic® E se ugrađuje kako bi se predvidjelo globalno zračenje, čime se smanjuje potrošnja plina ili ulja. Kupac ima više kontrole nego ikad prije jer svaki sustav može pratiti izravno na zaslonu svojeg računala te ga optimirati.

Koje prednosti novi kontroler sustava tvrtke Hoval donosi dobavljačima?

Funkcije kontrolera Hoval TopTronic® E usmjerene su na povećanje učinkovitosti postrojenja. Možete regulirati brzinu podesive pumpe ili interakciju s naprednom mrežom.
Funkcija napredne mreže uslužnim programima omogućava određivanje prioriteta među komponentama postrojenja te kompenziranje viška ili manjka isporučene električne energije. Budući da postoji višak električne energije (koja je stoga jeftina) koju ne upotrebljavaju solarne pumpe ili dizalice topline, primatelji energije imaju 'sigurnosne zalihe' koje mogu upotrebljavati kada je razina energije viša.
Novi Hovalov kontroler sustava po želji je dostupan s različitim sučeljima i s uređajem Modbus TCP / RS485 i KNX ili s jednostavnim sučeljem 0 - 10 V. Stoga se Hoval TopTronic® E može integrirati i u cjelokupni upravljački sustav zgrade pa možete upravljati ne samo sobnom temperaturom i toplom vodom, već i izvorima svjetlosti.
Prava pristupa određuju se pojedinačno, ovisno o korisniku. To znači da je potrebno više ili manje informacija, ovisno o tome koliko intervencija želite u sustavu.
TopTronic® E omogućuje daljinski internetski pristup preko WLAN-a gdje god se nalazite i daljnji izračun prikupljenih podataka. Dopušta vam geografsko praćenje i omogućuje primanje obavijesti u slučaju kvara, a za izravnu intervenciju možete upotrijebiti internetsko povezivanje kontrolera TopTronic® E.
Hoval TopTronic® E po želji može sadržavati kontrolno sučelje na distribuiranom upravljačkom sustavu Hoval TopTronic®. Omogućuje vizualiziranje mreža daljinskog grijanja i električnih centrala u stvarnom vremenu za praćenje i optimiranje.

Kako planeri kontrolera Hoval TopTronic® E olakšavaju rad?

Zahvaljujući modularnosti Hovalovog novog kontrolera sustava i kontrolera TopTronic® E kao planer možete jednostavno realizirati cijelu hidrauliku prema logici različitih modula kontrolera.
Ako se kupac predomisli u vezi s onim što želi, ne mora se mijenjati cjelokupan koncept upravljanja. Fleksibilan je i nakon izrade te se želje klijenta uvijek mogu ispuniti.
Sučelja se mogu učiniti jasnim i pouzdanim.

Koji argumenti idu u prilog nove generacije Hovalovih kontrolera?

Kontroleri Hoval TopTronic® E mogu regulirati temperaturu prema navikama stanara, no zahvaljujući povezivanju na internet, mogu upotrebljavati i vremenske prognoze u stvarnom vremenu za neprestano prilagođavanje temperature trenutačnoj vremenskoj situaciji. Time se štedi na dodatnoj energiji, snižavaju dodatni troškovi i povećava udobnost.
Kontrolni sustav prikazuje potrošnju energije sustava grijanja u stvarnom vremenu i uspoređuje je sa solarnim prinosom. Ta jednostavna procjena može pomoći u analizi troškova, pri čemu se štedi novac.
Zaslon osjetljiv na dodir može se upotrebljavati bilo gdje, primjerice u dnevnom boravku, na prijenosnom računalu, osobnom računalu ili pametnom telefonu.
Ako ćete se vratiti kući kasnije od planiranog, ne morate se brinuti zbog nepotrebnog grijanja kuće u kojoj nikoga nema jer grijanje možete smanjiti pomoću nekoliko klikova na pametnom telefonu dok ste u pokretu. Najbolje ekološko, najekonomičnije i najpraktičnije rješenje!