Nekoliko je osnovnih značajki novog klimatizacijskog uređaja Panasonic Etherea QKE kao što su:
• potpuna usklađenost sa zahtjevima ErP-direktive
• kompaktni rotacijski kompresori R2 omogućavaju veliku učinkovitost
• rješenje ECONAVI omogućava uštede na energiji pri hlađenju do 38%
• pročistač zraka Nanoe-G uklanja 99% bakterija, virusa i plijesni
• uređaj može raditi do temperature -15 °C u načinu rada za grijanje, odnosno do -10 °C u načinu rada za hlađenje
• omogućena je primjena postojećih cijevi, prvobitno namijenjenih za radnu tvar R22, za novu radnu tvar R410 A.

Vrhunska energetska učinkovitost

Klimatizacijski uređaji Etherea omogućavaju vrhunske vrijednosti koeficijenata sezonske učinkovitosti kako bi cijele godine ostvarili optimalan rad pri grijanju i hlađenju. Zahvaljujući Panasonicovom inverterskom sustavu, novi klimatizacijski uređaji serije QKE omogućavaju uštede na energiji i do 38%. Tako vrhunska učinkovitost u pogonu ostvarena je na osnovi originalne Panasonicove inverterske tehnike i primjene visokoučinkovitog kompresora.


Vrhunski dizajn i vrhunska udobnost... što je još potrebno?

Dok su modeli Etherea XE-QKE (u srebrnoj boji) na raspolaganju s učinima 2,2, 2,8, 3,2 i 5,0 kW, na raspolaganju je i osam modela E-QKE (u bijeloj boji), s rasponom učina 2,2 - 8,0 kW.“Zahvaljujući kombinaciji iznimno naprednih tehnika i osjetnika, drago nam je potvrditi da su posljednji modeli postignuli klasu energetske učinkovitosti A++, što ih čini ekstremno učinkovitima", ističu Panasonicovi stručnjaci i dodaju: "Oni također mogu raditi pri ekstremnim temperaturama kao što je -15 °C pri grijanju i -10 °C pri hlađenju.”

Iznimno čist i ugodan zrak

Jedna od glavnih značajki klimatizacijskih uređaja Etherea je sustav za pročišćavanje i filtraciju zraka Nanoe-G. Zahvaljujući primjeni nanotehnologije, sustav otpušta fine elektrizirane čestice (ione) koji deaktiviraju 99% bakterija nošenih zraka i virusa na filtru unutarnje jedinice kako bi se osiguralo brzo čišćenje zraka. Uz to, time se neutraliziraju neugodni mirisi čime se postiže ugodnije i zdravije okruženje.


Načelo rada pročistača i filtra Nanoe-G

Inteligentna rješenja

Daljnjim poboljšanjem postojećih jedinica Etherea, Panasonic je poboljšao visokointeligentni osjetnik ECONAVI, dodajući mu nove funkcije kao što su 'temperaturni val' i 'potraga za područjem'. Jedinstvena funkcija 'temperaturni val' omogućava promjenu temperature u prostoriji na osnovi posebnog algoritma kako bi se smanjila potrošnja uz zadržavanje udobnosti. Taj jedinstveni algoritam Panasonic je patentirao. Funkcija 'potraga za područjem' usmjerava strujanje zraka točno na mjesto gdje se u prostoriji nalaze osobe. Osjetnik ECONAVI pri tome primjećuje promjene u kretanju osoba i smanjuje nepotrebno hlađenje dijelova prostorije u kojima nema nikoga.

Potrošnja energije uređaja može se prikazati na aplikaciji IntesisHome. Displej za potrošnju energije omogućava poboljšavanje upravljanja potrošnjom energije u kućanstvu na osnovi prikaza pojedinosti o tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj potrošnji.


Visokointeligentni osjetnik ECONAVI omogućava jednostavno upravljanje i pogon točno prilagođen potrebama

Zahvaljujući sustavu nadzora koji se temelji na primjeni oblačnog računarstva, korisnicima je na raspolaganju niz fleksibilnih i inteligentnih rješenja za praćenje sustava klimatizacije ili klimatizacijskog uređaja. Pri tome se mogu koristiti pametni telefoni, bilo koji uređaj temeljen na operativnom sustavu Android ili obično računalo spojeno na internet kako bi se na daljinu omogućio nadzor klimatizacijskog uređaja ili sustava klimatizacije, jednostavnim pritiskom na tipku.


Upravljanje uređajem moguće je s bilo kojeg mjesta

Upravljanje pomoću interneta omogućava široki raspon upravljačkih funkcija kao što su paljenje i gašenje, odabir načina rada ili namještanje temperatura. Uz to, omogućeno je i programiranje ciklusa grijanja i hlađenja te brojne funkcije za uštede na energiji na osnovi prednamještanja. Isto tako, tu su i bitna upozorenja korisnicima o potrebama za održavanjem kao što su o onečišćenosti filtra za zrak ili o smetnjama te podaci o kontaktima Panasonicove servisne mreže.


Panasonicov doprinos ukidanju R22

Doprinos ukidanju R22

Poznata je činjenica da je radna tvar R22 u zemljama Europske unije zabranjena za primjenu u svim novim uređajiam. Panasonic je u tom procesu učinio velik doprinos. Naime, zahvaljujući sustavu obnove omogućena je ponovna uporaba kvalitetnih postojećih cijevi koje su ranije bile korištene za R22 u novim, visokoučinkotim sustavima koji koriste R410 A kao radnu tvar. Pri tome se, zahvaljujući primjeni visokoučinkovitih Panasonicovih sustava s R410 A, pogonski troškovi mogu sniziti za oko 30% u usporedbi sa starim sustavima, koji su koristili R22.
Više informacija o klimatizacijskim uređajima Panasonic Etherea može se pronaći na stranicama: www.aircon.panasonic.eu.