Nove Clivetove klima-komore serije AQX H zamišljene kako bi zadovoljile svaki projektni zahtjev u područjima primjene u kojima se traže visoki higijenski standardi kao što su bolnice, prehrambena i farmaceutska industrija i mikroelektronika.


Lako čišćenje i dezinfekcija

Tehničke i konstrukcijske značajke proizvoda čine čišćenje i dezinfekciju posebno jednostavnim:
• unutarnji paneli koji su izrađeni od antibakterijskog materijala kao što su aluminij ili nehrđajući čelik
• nema opasnosti od zaraze mikroorganizmima od unutarnjih dijelova
• glatke unutarnje površine koje su otporne na djelovanje sredstava za dezinfekciju i bez udubljenja
• dostupnost dijelova u smjeru strujanja zraka i suprotno od smjera strujanja zraka zahvaljujući revizijskim otvorima koji se lako uklanjaju
• otvori i sustavi rasvjete za ventilatore, filtere, hladnjake i ovlaživače zraka
• ugradbeni ventilatori bez spirale
• posude za kondenzat u smjeru strujanja zraka i suprotno od smjera strujanja zraka za preglede i čišćenje.


Pročišćavanje zraka

Klima-komore AQX H su dostupne s više stupnjeva filtriranja s najnižom razinom konačne filtracije prema ISO 16890 ePM1 85%. Uz to, kako bi se osigurala najviša kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru i zdravlje ljudi, mogu biti opremljene i ultraljubičastim (UV-C) svjetiljkama ili fotokatalitičkim oksidacijskim modulima.


Mogućnost točne prilagodbe prostoru i lako postavljanje na licu mjesta

Clivetove klima-komore serije AQX H dostupne su u 32 standardne veličine koje mogu pokriti protoke zraka u rasponu 1500 - 100 000 m3/h (uzimajući u obzir brzinu na izmjenjivačima od 2,5 m/s), ali su također predviđene za prilagodbu svim arhitektonskim ili projektantskim ograničenjima. U tom se smislu visina i širina mogu mijenjati prema potrebama, u koracima po 50 mm, što omogućava velik broj kombinacija koja zadovoljavaju sve zahtjeve.

Modularna struktura omogućava stvaranje posve prilagodivog proizvoda. U slučaju jednoprotočnih jedinica moguće je imati konfiguraciju koja je posve 'in-line' ili takvu konfiguraciju s djelomično okomitim rasporedom. Kada je pak riječ o dvoprotočnim jedinicama dostupne su konfiguracije 'in-line', s preklapanjem ili sa strane.

Sve sekcije su povezane sustavom spajanja koji jamči najveću preciznost i brzo sastavljanje čak i na licu mjesta.


Čvstoća i mala masa

Nosiva konstrukcija klima-komora iz serije AQX H sastoji se od hladno ekstrudiranih aluminijskih profila i sendvič-panela kako bi se osigurale najveća krutost i mala masa. Kućište je konstruirano kako bi omogućilo značajno smanjenje buke i ostvarile iznimno male deformacije zbog niskog tlaka, odnosno depresije.


Certifikati

Nove klima-komore usklađene su s uredbama o eko-dizajnu 1253 i 1254. Mehaničke i značajke pojedinih dijelova specificirane su i razvrstane prema EN 1886 i EN 13 053.

Higijenske značajke certificirane su u TÜV SÜD-u prema zahtjevima iz DIN 1946-4, VDI 6022-1, VDI 3803-1 i ISO 846/2019.

Eurovent je certificirao modele kućišta PU60 i RW60 sa sljedećim radnim značajkama:
• otpor kućišta D1
• gubici u kućištu L1
• premosni gubici na filtrima F9
• toplinska vodljivost kućišta T2
• faktor toplinskog mosta kućišta TB2.