Panasonicov upravljački sustav pod nazivom Aquarea Smart Cloud nadograđen je novom platformom koja će revolucionirati pružanje usluga omogućavajući potpuno daljinsko održavanje uređaja Aquarea. Novi sustav Aquarea Service Cloud stručnjacima za grijanje i hlađenje pruža mogućnost predvidivog održavanja i dalijinsko fino namještanje sustava, pomoću jednostavnog i intuitivnog korisničkog sučelja. 
Rješenje sustava Aquarea Service Cloud predstavlja presedan u tom području jer uklanja ograničenja koja redovito vežu korisnike za točno određenog održavatelja ili proizvođača. Tako platforma korisnicima omogućava odluku o tome tko će provoditi osnovno održavanje i instalaterima pruža mogućnost za povećanje konkurentnosti ponude njihovih usluga. 
Servisni oblak (Service Cloud) je alat koji stručnjacima za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju omogućava brzo i jednostavno ispunjavanje zadataka kod puštanja opreme u pogon ili održavanja jer im na dohvat ruke postavlja važne tehničke informacije koje su pohranjene u bazi podataka 'u oblaku'. Time se pojednostavljuju radovi na održavanju jer se instalaterima pomaže utvrditi probleme i prije nego što dođu na lice mjesta čime se štedi na vremenu i snižavaju troškovi.  
Pomoću funkcije bilježenja pogrešaka koja je instalirana, problemi u sustavu mogu se riješiti i prije nego što su objašnjeni korisniku. ako je problem uočen, servisni oblak odmah obavještava održavatelja o nepravilnom radu, što instalaterima omogućava još brzi odziv na smetnje i probleme, čime korisnik ostaje posve zadovoljan svojim sustavom grijanja i pripreme potrošne tople vode. 
Još je jedna značajka dodana kao pomoć stručnjacima za održavanje, a to je mogućnost daljinskog upravljanja i naprednih namještanja za krajnje korisnike. Kada je korisnik zabrinut zbog loše potrošnje energije ili smanjene toplinske udobnosti, instalater može daljinski namjestiti postavne vrijednosti grijanja, bez potrebe za dolaskom na lice mjesta. 
Sustav Aquarea Service Cloud je jednostavan za primjenu i ne zahtijeva specijalizirani softver. Korisnici se samo prijavljuju pomoću uobičajenog internetskog preglednika ili aplikacije i sustav je spreman za rad. Sustavi koji su već instalirani automatski će se spojiti na poslužiteljski oblak i nadopuniti sve parametre u realnom vremenu.
Panasonicov sustav Aquarea Service Cloud (CZ-TAW1) na raspolaganju je od travnja ove godine i povećava mogućnosti pouzdanog daljinskog upravljanja, štedi na vremenu, štedi novac i skraćuje vrijeme odziva.