Zdravlje korisnika na prvom mjestu

LG-jevi klima-uređaji za 2019. godinu imaju ugrađen kompresor Dual Inverter, štede na energiji i opremljeni su nizom pametnih značajki i naprednih tehničkih rješenja. Posebnu pažnju LG je posvetio osiguravanju kvalitete zraka - sa što manje mikroskopskih čestica prašine i štetnih bakterija. Razni napredni sustavi filtriranja i zaštite pročišćavaju zrak i smanjuju neugodne mirise. Osim filtara s dvostrukom zaštitom koji skupljaju zrnca prašine veća od 10 μm, tu je i ionizator Plasmaster koji oslobađa više od 3 milijuna iona koji se vežu za štetne čestice i tako steriliziraju zrak i okolne površine, a istovremeno neutraliziraju mirise. Dokazano je da LG-jev ionizator sterilizira bakteriju Escherichia coli u više od 99,9% slučajeva i to u svega 30 minuta! Osim toga, funkcija sveobuhvatnog automatskog čišćenja sprječava stvaranje bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline i tako pruža ugodnije, udobnije i zdravije okruženje za korisnike.

Briga o okolišu i snižavanje troškova

LG-jev doprinos smanjenju globalnog zagrijavanja i oštećenja ozonskog omotača je korištenje učinkovitog, a ekološki prihvatljivog plina R 32 kao radne tvari. Njegov veliki stupanj kompresije omogućava snažnije performanse i veću učinkovitost hlađenja u usporedbi s ranije korištenim radnim tvarima R 22 ili R 410A. Osim inverterske tehnike, tu je i značajka aktivne energetske kontrole koja namješta maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštede na energiji tako što korisnicima nudi odabir odgovarajuće razine potrošnje električne energije i rashladnog učina.

Pet godina jamstva

LG inzistira na kvaliteti svojih uređaja i zadovoljstvu korisnika. Zato je za sve kupce novih klima-uređaja, kupljenih sve do kraja 2019. godine osigurao promotivnih pet godina jamstva što podrazumijeva besplatan popravak i zamjenu dijelova u tom razdoblju (prema uvjetima i odredbama iz jamstvenog lista). Uvjeren u pouzdanost i trajnost svojih kompresora Dual Inverter, LG odobrava i posebno jamstvo od čak 10 godina na taj značajan dio, zaslužan da klima-uređaj hladi brže i radi tiše.