Već 2. po redu Konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0, održana 23. rujna u Zagrebu u organizaciji naše tvrtke ENERGETIKA MARKETING i Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije, pokazala je da bez znanja, novih tehnologija i digitalizacije industrijska proizvodnja (i ne samo ona) u Hrvatskoj (i ne samo u Hrvatskoj) nema budućnosti.

S druge strane, postavlja se pitanje kako sva ta rješenja povezati u smisleni sustav i gdje pronaći ljude koji će takva rješenja osmišljavati, razvijati i primjenjivati. O svim tim problemima, između ostaloga, bilo je riječi i na ovogodišnjoj Konferenciji. Uostalom, održavanje takvih skupova, čak i u ovo teško vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa koja mijenja i ustaljene poslovne tokove i svakodnevno življenje, bitno je upravo kako bi se promicala rješenja industrije 4.0 (pa i energetike 4.0, zgradarstva 4.0 i društva 4.0, zašto ne?). 

Što o svemu tome kažu predstavnici tri dinamične i inovativne hrvatske tvrtke koje proizvode rješenja i pružaju usluge upravo u području robotizacije i automatizacije u industriji može se pogledati u kraćem filmu koji je za nas pripremio Novi milenij.