Povoljnija cijena električne energije za obrtnike

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, HEP Opskrba osigurala je nižu cijenu električne energije za gotovo 77 000 obrtnika. Naime, HEP Opskrba u svakoj prilici nastoji poduprijeti rast i razvoj poduzetnika, osobito malih i srednjih te se redovno uključuje u projekte kojima se pomaže ostvariti taj cilj. Nakon sudjelovanja u projektu 'Poslovni uzlet', u sklopu kojeg su održane besplatne edukacije o uštedama na računima za električnu energiju, HEP Opskrba ove je godine partner festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova pod nazivom 'Moja poduzetna Hrvatska'. Dodatno, HEP Opskrba nudi i proizvod 'Udružimo se' koji omogućava kupcima da udruživanjem ostvare povoljnije uvjete u opskrbi električne energije.
Velikim kupcima na raspolaganju su osobni prodajni savjetnici, a HEP Opskrba svake godine organizira susret kupaca na kojem poduzetnici imaju priliku saznati trendove iz svijeta energetike.


Ilustracija 1 - Potpisivanje sporazuma s HOK-om

ZelEn -100% iz obnovljivih izvora

Značajan udio električne energije u portfelju HEP Opskrbe čini električna energija iz obnovljivih izvora, što je tvrtki omogućilo stvaranje jedinstvenog proizvoda na tržištu nazvanog ZelEn, odnosno zelena energija. Hrvatski operator tržišta energije koji upravlja nacionalnim sustavom jamstava podrijetla električne energije jamči da je električna energija koju koriste kupci ZelEna dobivena isključivo iz obnovljivih izvora.
Kupnjom ZelEna kupci stječu pravo na korištenje žiga 'Prijatelj prirode' na svojim proizvodima i promotivnim materijalima, čime pokazuju svoju odgovornost prema okolišu i budućim naraštajima.
Sredstva od prodaje ZelEna prikupljaju se u fond iz kojeg HEP Opskrba financira projekte iz područja obnovljivih izvora i energetske učinkovitost za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije. Do sada je u fond ZelEn prikupljeno više od 800 000 kuna i u tijeku su radovi na prvom projektu, objektu Dječjeg doma 'Ivana Brlić Mažuranić' u Lovranu.


Ilustracija 2 - Susret kupaca HEP Opskrbe

ELEN - lanac punionica za električna vozila

HEP Opskrba intenzivno surađuje na razvojnom projektu e-mobilnosti HEP Grupe, odnosno izgradnji infrastrukture za punjenje električnih vozila. Do sada je u sklopu projekta postavljeno 18 javnih punionica ELEN za električna vozila. U tijeku je probni rad i puštanje u rad punionica u Vodicama, Metkoviću, Zadru, Umagu i Bujama, dok je pred završetkom izgradnja prve stanice ELEN sa solarnim nadstrešnicama ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba. Do kraja godine u pripremi je realizacija i postavljanje više od 50 punionica širom Hrvatske.


Ilustracija 3 - Jedna od sada već brojnih punionica ELEN

Hepi - najniža cijena električne energije za kućanstva

Na ulazak alternativnih opskrbljivača na tržište električne energije u Hrvatskoj i zaoštravanjem tržišne utakmice HEP Opskrba odgovorila je inovativnim tarifnim modelom za kućanstva, Hepi. Kupci Hepija, osim što plaćaju najnižu cijenu električne energije na tržištu, ostvaruju i niz drugih pogodnosti, poput članstva u Hepi klubu - programu vjernosti, u kojem se skupljeni bodovi mijenjaju za nagrade. Uz to, kupac je oslobođen od plaćanja opskrbne naknade ako se odluči za opciju samoočitanja brojila. Računi za Hepi se plaćaju nakon isteka mjeseca, a u svakom trenutku kupci mogu provjeriti svoju potrošnju i pregledati račune pomoću 'online' aplikacije Moj Hepi račun, odnosno besplatne mobilne aplikacije m-hepi. Hepi je trenutačno najjeftiniji model za kućanstvo na hrvatskom tržištu.

Dokaz uspješnog poslovanja

Osim niza nagrada, poput Greenovation 2013. i 2014. godine i Croatian Green Award 2015, HEP Opskrba ostvarila je još jedno važno priznanje. Prema nezavisnom nacionalnom istraživanju Saveza za energetiku Hrvatske, HEP Opskrba nudi najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge na tržištu. Nakon uspješnog poslovanja u Hrvatskoj, učinjen je i iskorak u regiju te HEP u Sloveniji drži više od 5% tržišta, a ima i prve kupce u Bosni i Hercegovini, kao i u Srbiji.


Ilustracija 4 - Detalj s ekološke akcije '100 zelenih stabala'