Sajam Mostra Convegno Expocomfort koji je ove godine održan 18. - 21. ožujka na Milanskom velesajmu učvrstio je svoje mjesto u središtu poslovnih strategija koje su usmjerene na instalacijsku tehniku u stambenim i poslovnim zgradama, klimatizaciju i obnovljive izvore energije. Ovogodišnji je sajam, u svojem 39. izdanju, privukao najviše posjetitelja do sada, unatoč otežanim okolnostima kao što je štrajk prometnih djelatnika, što je zahtijevalo organiziranje posebnih autobusa kako bi posjetitelji i izlagači bili pošteđeni bilo kakvih neugodnosti pri dolasku na sajam i odlasku s njega.
Uostalom, na ovogodišnjem je sajmu izlagalo više od 2000 izlagača, od čega 43% iz brojnih zemalja širom svijeta, dok je broj posjetitelja povećan na 156 000, pri čemu je broj inozemnih posjetilje u usporedbi s 2012. godinom bio povećan za 3%. Pri tome je osobito povećan broj posjetitelja iz Rusije, Turske i Poljske, dok je broj posjetitelja iz zemalja kao što su Njemačka, Francuska, Španjolska i Velika Britanija ostao na istoj razini kao i ranije, što potvrđuje da postoji trend povjerenja u stručni sajam kao što je MCE. Uz to, došlo je do povećanja sudionika s mnogih strateških tržišta (u usporedbi s 2012. godinom) kao što su Indija, Kina, UAE, SAD, Australija te baltičke i zemlje bivše Jugoslavije, ali i do povećanja broja posjetitelja iz Afrike, a posebice iz zemalja kao što su Alžir, Etiopija, Gana, Libija, Nigerija.


Mnogobrojni posjetitelji došli su na MCE jer se radi o značajnoj međunarodnoj priredbi koja zapravo nema premca kada se radi o pionirskim instalacijskim tehnikama i rješenjima koja omogućavaju kombiniranje udobnosti i velnesa s izvrsnošću u području energetske učinkovitosti, smanjenja potrošnje vode, sigurnosti i dizajna.
Tome treba dodati i osobito bogat popratni program koji je činilo više od 200 stručnih skupova i radionica, što je ujedno bila jedinstvena prigoda za stručno usavršavanje i dodatno obrazovanje, usmjereno na ključne teme te namijenjeno upravo stručnjacima iz područja kojima su ciljevi inovacija, kvaliteta, održivost kako bi se i dalje održalo vodeće mjesto Italije na tom tržištu (drugo, dakako, drži Njemačka).


“Ponosni smo na izvrsne rezultate koji su postignuti na MCE 2014. godine", izjavio je gosp. Massimiliano PIERINI, direktor poslovne jedinice tvrtke Reed Exhibitions Italia, "i nastavit ćemo biti strateški alat za razvoj poslovanje naših izlagača, u uskoj suradnji s vodećim strukovnim udrugama”.