Ovogodišnji Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije', kao i svih osam koji su do sada održani, okupio je sve najvažnije sudionike iz područja obnovljivih izvora energije: investitore, projektante, izvođače, proizvođače opreme i uređaja, ali i ključne predstavnike nadležnih državnih tijela i ustanova, operatora tržišta, energetskog regulatora i visokih učilišta i instituta i strukovnih udruga. Osim što su prikazane brojne novosti, ali i ukazano na bezbrojne probleme u tom području, predstavljena su i najnovija tehnička rješenja, dostignuća i ostvareni projekti proizvođača opreme za energetsko iskorištavanje šumske biomase i energetskih postrojenja, ali i dizalica topline i solarnih toplinskih sustava.

Kao što je već uobičajeno, Seminar koji je održan 13. travnja ove godine, organizirali su tvrtka ENERGETIKA MARKETING i Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), a u kongresnom centru hotela 'Antunović' u Zagrebu okupio je oko 150 sudionika.

Središnji dio skupa bio je Okrugli stol posvećen financiranju i poticanju obnovljivih izvora u novim, promijenjenim uvjetima na tržištu i u svjetskom okruženju, na kojem su sudjelovali Željko Lovrak, dipl. ing. iz Udruge proizvođača peleta, briketa i drvne biomase (CROBIOM), mr. sc. Dragutin Mihalic, dipl. ing, savjetnik direktora Sektora za razvoj, investicije i izgradnju Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, Luka Pehar, mag. ing. el, voditelj Samostalnog odjela organiziranja tržišta električne energije u Hrvatskom operatoru tržišta energije, Aljoša Pleić, dipl. ing, predsjednik Gospodarskog interesnog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske i Mate Rebić, dipl. ing, u to vrijeme još pomoćnik ministra za energetiku u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Dio atmosfere s Okruglog stola, a time i s cijelog ovogodišnjeg Seminara najbolje se može vidjeti na filmu.