Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke te rješenjima za održivi razvoj prometa nedavno je organizirala tvrtka ENERGETIKA MARKETING okupivši sve one koji su u svojem svakodnevnom radu povezani s prometom, vozilima i novim rješenjima u tom području s ciljem ostvarenja sigurnije i ekološkije budućnosti. 

Također, na toj stručnoj konferenciji razgovaralo se o zakonodavstvu i jesmo li u njega ugradili sve potrebne direktive, kao i o tome je li Europski zeleni plan, možda, dobra prilika za Hrvatsku. Jer, neke hrvatske tvrtke već su primjetno zakoračile na europsku i svjetsku pozornicu elektromobilnosti

Međutim, hoće li Europa u odnosu na druge kontinente biti pukovnik ili pokojnik u općoj dekarbonizaciji te usmjerava li ulaganja u istraživanje i razvoj onih inovacija koje će joj sutra osigurati konkurentsku prednost nad drugima ovisi i o suradnji između akademske zajednice, gospodarstva, ali i države. 

Što je u Hrvatskoj na tome području već učinjeno, naročito u vodikovoj energetici, pogledajte, među ostalim, u TV prilogu koji je pripremio Novi milenij.