Odlični rezultati sajma Ecomondo koji je u organizaciji Riminijskog velesajma (Rimini Fiera) održan 3. - 6. studenoga prošle godine u Riminiju u Italiji najbolje se mogu potkrijepiti brojčanim podacima. Na prvom je mjestu svakako najveći broj posjetitelja otkako se u Riminiju održavaju 'ekološki sajmovi', a to je u proteklih 18 godina. Tako je broj posjetitelja na prošlogodišnjem sajmu dosegnuo čak 101 144, što u odnosu na 2013. godinu znači povećanje za 8,6%. Istodobno, rekord je ostvaren i kada je riječ o broju izlagača, kojih je ove godine ukupno bilo 1200 i to iz čak 86 zemalja. Isto tako, treba napomenuti da je sajam svojim izvješćima popratilo čak 550 akreditiranih novinara iz redakcija širom svijeta.
Osim izlagača na samom sajmu Ecomondo, s temom oporabe i ponovnog iskorištavanja tvari i energije, u 16 velesajamskih dvorana predstavili su se izlagači i iz još nekoliko popratnih događanja kao što su Key Energy (s temom obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti), Key Wind (s temom energije vjetra), H2R (s temom održive pokretljivosti), Cooperambiente (s temom zadružnih sustava u vezi s okolišem) i Condominio Eco (s temom rješenja i usluga u zgradarstvu). Dakako, održani su i brojni stručni skupovi (predavanja, radionice, simpoziji, konferencije) s ukupno više od 100 predavača i 2000 sudionika.
Zahvaljujući svemu tome, ne treba se čuditi širenju uspješne franšize na druge zemlje svijeta pa je 11. - 13. studenoga prošle godine u São Paulu u Brazilu organiziran FIMIAI Ecomondo Brasil. Upravo stoga organizatori očekuju još bolje rezultate u Riminiju i ove godine, kada se 8. - 11. studenoga održava jubilarni, 20. Ecomondo.
Više informacija o svemu tome može se dobiti na internetskim stranicama Predstavništva Rimini Fiera za područje Alpe-Jadran, na adresi: www.mz-consulting.org.

Galerija slika