Od svojeg osnivanja i izuma serijskog rasklopnog ormara 1961. godine Rittal se neprestano razvijao u vodećeg svjetskog ponuđača rasklopnih ormara, sustava za raspodjelu električne energije, opreme za hlađenje i klimatizaciju, informatičko-telekomunikacijske infrastrukture, softvera i usluga.   Danas 'Rittal - The System.'​ nudi savršeno usklađenu platformu sustava koja objedinjuje inovativne proizvode, inženjerska rješenja za budućnost i servis diljem svijeta za razne zahtjeve. I to sve u najrazličitijim strukama: od izrade strojeva i postrojenja, preko automobilske industrije, pa sve do informatičkih tehnika. Pri tome je sve na jednom mjestu i sve vrhunske kvalitete ili, jednostavno rečeno: 'Rittal - The System. Brže - bolje - posvuda.', a tim je zadaćama posvećeno 11 000 zaposlenika u cijelom svijetu.

Njemačka obiteljska tvrtka odmah je uočila da je za uspjeh nužno širenje izvan granica Njemačke i prvo inozemno predstavništvo osnovano je 1964. u Nizozemskoj, dok je osnivanje kćerinskih tvrtki uslijedilo 1971. godine u Švedskoj. Od tada do danas Rittalova se prisutnost širila po cijelom svijetu, a hrvatska podružnica osnovana je 2005. godine. Osim hrvatskog, danas ona sa svojih 15-ak djelatnika pokriva i tržišta Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije. 

Tih 15 godina uspješnog poslovanja proslavljeno je u sjedištu tvrtke u Zagrebu. Naravno, prigodna proslava te značajne obljetnice održana je u skladu s današnjim okolnostima, u uvjetima 'novog normalnog' i zato možda ponešto skromnije nego što bi to bilo inače; No, bez obzira na to, okupili su se svi važniji poslovni partneri, suradnici i prijatelji. Dobrog raspoloženja nije manjkalo baš kao ni razmjene poslovnih ideja i iskustava pa ne treba sumnjati da će se suradnja i stvaranje zajedničkih uspjeha nastaviti i u mnogo narednih godina. 


Galerija slika