Priča o tvrtki Plava ptica počinje 2000. godine, odnosno 2003. kada je registrirana pod današnjim imenom. Poslovanje je započelo u malom podrumu u središtu grada, da bi se danas tvrtka smjestila u prostorima na Sisačkoj cesti 36. Isto tako, od početnih pet, tvrtka je do danas narasla na 11 zaposlenih, a više o djelatnostima kojima se bavi rekao nam je gosp. Željko Tanšek, član Uprave. Tvrtka je danas ovlašteni servis za tvrtke Bosch, Hoval, Viessmann i Weishaupt.

Prvi i najveći poslovi bili su vezani upravo uz Weishaupt, a slično se zadržalo i danas. Ono što gosp. Tanšek ističe kao prednost usluga je brzina servisa. Naime, sve narudžbe, odnosno upiti za servisom, realiziraju se u roku 24 h, ali i znatno prije. Ako određen upit stigne, npr. ujutro oko 10 h, usluga servisa bit će pružena isti dan. Postoje neki prioriteti i oni se, dakako, moraju ispoštivati. No, uvijek se može napraviti preraspodjela posla i upravo je ta brzina servisa, odnosno brza usluga, ono po čemu je Plava ptica poznata među svojim klijentima. "Naša prednost su naši pouzdani ljudi i to što znamo dobro procijeniti situaciju i brzo reagirati," ističe gosp. Tanšek.
Tvrtka danas radi sve energetske servise, od malih kućanskih aparata pa sve do industrije koje je, na žalost, sve manje. Govoreći o većim projektima na kojima su radili i na kojima su još uvijek prisutni, gosp. Tanšek ističe novi terminal Zračne luke 'Franjo Tuđman' u Zagrebu gdje su u rad pustili Weishauptove plamenike koji zadovoljavaju sve ekološke standarde, na čemu je inzistirao investitor.
Poslovna politika Plave ptice uvijek se temeljila na načelu pravednosti i poštivanja svih obaveza prema dobavljačima i svim drugim partnerima. "Rabati nisu nikakva poslovna tajna. Razlike postoje i one se kao takve prihvaćaju ili ne. Rekao bih kako je u toj tzv. rabatnoj politici, Weishaupt najčvršći, ali i najrealniji. To poštujemo. Isto tako, poštujemo i prilagođavamo se različitim uvjetima poslovanja. Postoje tvrtke koje dozvoljavaju velike rabate pa je na vama odluka procjene kome ćete i za koliko određen proizvod prodati. Ako želite dobro raditi svoj posao, morate ga raditi korektno," naglašava gosp. Tanšek i nastavlja: "Pokušavamo biti korektni i prema našim mušterijama maksimalno profesionalni. To je naš moto poslovanja. Stranka uvijek mora biti zadovoljna! Što se pak tiče stručne podrške, danas je to puno jednostavnije jer se gotovo sve nalazi u elektroničkom obliku. Nadalje, održavaju se i brojne stručne radionice, odnosno seminari koje naši zaposlenici prolaze. Bez konstantne naobrazbe ne možete konkurirati na tržištu."

Tvrtka je razvila 'ispitne liste' koje su tako napravljene da je mogućnost pogreške servisera svedena na minimum, pogotovo kod raznih preračunavanja. Te 'ispitne liste' koje su svojevrstan izvještaj o provedenom servisu uvelike olakšavaju posao servisera i omogućuju detaljan uvid u stanje određenog proizvoda. Danas se ti zapisnici vode i klijentu automatski dostavljaju u elektroničkom obliku. Zahvaljujući ovim detaljnim 'ispitnim listama', Plava ptica je prepoznata i kod svih nadležnih tijela kao profesionalan i pouzdan pružatelj serviserskih usluga.
No kako bi oni mogli imati adekvatnu i brzu uslugu servisa, potreban je i partner koji isto tako funkcionira. "Konkretno, s Viessmannom radimo već preko godinu dana, tako da sve narudžbe dijelova radimo putem interneta te u istom danu na našu adresu imamo isporuku naručenog. Vjerujem da i ostale tvrtke danas rade tako. Nama kao serviserima taj se princip pokazao daleko najbolji. Dakle, ne gubimo dragocijeno vrijeme odlaskom na neko skladište. Viessmann je u tom pogledu pokazao veliki iskorak i profesionalizam. Nama takav princip poslovanja itekako odgovara," zaključuje gosp. Tanšek i dodaje kako danas nitko ne voli čekanje rezervnih dijelova.
Na kraju, dodajmo kako Plava ptica ima niz certifikata, priznanja, licenci i zahvala brojnih partnera i klijenata, što je samo dokaz dugogodišnjeg uspješnog poslovanja iza kojeg stoji profesionalizam i marljiv rad.