Tvrtka Herz danas u svojem sastavu ima 24 tvornice diljem Europe: u Austriji, Mađarskoj, Italiji, Poljskom, Rumunjskoj, Sloveniji, Slovačkoj i Srbiji. Sve su to pokazatelji o kako se velikoj tvrtki radi i njezinom značaju. Sa svojim je proizvodima Herz zastupljen, izravno ili preko svojih partnera, u 100 zemalja svijeta: u Europi, u Aziji, na Bliskom i Dalekom istoku, u Sjevernoj i Južnoj Americi, u Africi, a Herzov tim danas čini impresivna brojka od 2500 djelatnika.
Danas je tvrtka jedan od vodećih proizvođača automatskih kotlovskih postrojenja na biomasu, ali i poznati proizvođač dizalica topline i izolacijskih materijala. Ne treba posebno isticati kako Herz cjelokupnu svoju proizvodnju temelji na ciljevima zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i ušteda na energiji, a tu je i poboljšanje udobnosti krajnjih korisnika, što se uvijek postavlja u prvi plan.


Značajne obljetnice: 120 godina tvrtke i 116 godina njezinog predstavništva u Hrvatskoj Herz je svečano obilježio u zagrebačkom kazalištu 'Komedija'

Direktor tvrtke danas je Dr. Gerhard GLINZERER, ugledni austrijski gospodarstvenik, koji ističe kako je stategija tvrtke posljednjih 25 godina usmjerena na ponudu cjelovitih rješenja, a ne samo pojedinih elemenata i proizvode. Upravo se u tome ogleda snaga tvrtke koja uvijek nastoji brzo i učinkovito zadovoljiti sve potrebe tržišta s maksimalno pouzdanim proizvodima. Uostalom, tradicija duga 120 godina dovoljan je pokazatelj kvalitete i profesionalnosti koja počiva na znanju i iskustvu. Dakako, glavni pokazatelji vrhunske kvalitete su sami proizvodi koje su kupci diljem svijeta prepoznali.
U tvrtku je odavno uveden moderan sustav osiguranja kvalitete, a proizvodi se stalno podvrgavaju ispitivanjima u međunarodnim i nacionalnim neovisnim institutima. Tako termostatske glave s oznakom Herz odgovaraju zahtjevima EN 215 i kao takve dobile su oznaku energetske učinkovitosti 'TELL'.
Obrazovanje i konstantna obuka zaposlenika izrazito su važni za cjelokupno poslovanje tvrtke, o čemu se u Herzu konstantno vodi računa pri čemu je pozornost usmjerena ne samo na teoriju, već i na praktičnu primjenu i međunarodne kontakte. Tako tvrtka ima usku suradnju sa sveučilištima u Europi i Srednjoj Aziji, čime mladim stručnjacima daje priliku za međunarodnu razmjenu iskustava i znanja.


Započelo je kratkim pogledom u prošlost...

U svojem programu Herz danas ima više od 3500 proizvoda koji se stalno usavršavaju i tehnički poboljšavaju, a i cijeli se program neprestano širi. Tome u prilog ide i podatak da će tvrtka u iduće dvije godine moći pokrivati i prirubničke armature do dimenzija DN 600.
Kada je već spomenuta tradicija duga 120 godina, treba reći da je taj značajni jubilej svečano obilježen i u Zagrebu, 13. svibnja u kazalištu 'Komedija', uz izvedbu predstave 'Mamma Mia!' Na proslavi tog velikog jubileja, kojim se mogu pohvaliti tek rijetke svjetske tvrtke, okupili su se brojni poslovni partneri i prijatelji Herza iz Hrvatske i inozemstva, a pozdravne govore održali su direktor tvrtke, dr. Glinzerer i gosp. Petar JELIĆ, direktor Herzove hrvatske podružnice.


... dok su se na sadašnjost i budućnost tvrtke ukratko osvrnuli Dr. Glinzerer i gosp. Jelić