Vrijeme je za zamjenu starog plinskog kotla za grijanje? Sada je jedinstveni trenutak, a uz to moguće je odabrati na koji način ostvariti poticaj za takvu kupnju. Više o tome rekli su nam u tvrtki Vaillant, jednom od vodećih svjetskih proizvođača opreme za grijanje koja na taj način hrvatskim građanima omogućava osuvremenjavanje sustava grijanja, a time i dugoročno niže troškove i čišći okoliš.
Dakle, radi se o prodajno-poticajnoj akciji 'Staro za novo' koju organizira Vaillant i koja traje od objave na Vaillantovoj internetskoj stranici (www.vaillant.hr) do 30. studenog 2016. godine. Pri tome se u slučaju kupnje novog plinskog kondenzacijskog kotla za grijanje iz Vaillantovog proizvodnog programa svima koji se na to odluče omogućavaju dodatni poticaji kao što su:


U sklopu akcije se postojeći, zastarjeli i rastrošni izvor topline sustava grijanja može jednostavno zamijeniti nekim kondenzacijskim kotlom iz bogate Vaillantove ponude, primjerice, kotlom ecoTEC pro ili ecoTEC plus...

... ecoTEC exclusive.jpg...

1. odabir na koji se način želi ostvariti poticaj, a to može biti:

  • besplatno puštanje novoinstaliranog kotla u pogon
  • produljeno jamstvo na ukupno pet godina
  • povrat novca na račun u iznosu do 1000 kuna (ovisno o vrsti uređaja: ecoTEC pro / plus / exclusive, ecoCOMPACT, auroCOMPACT, ecoVIT pro / plus)

2. organizirano besplatno zbrinjavanje starog plinskog kotla.
Kako ističu u Vaillantu, prava iz akcije kupci mogu ostvariti zamjenom starog plinskog kotla za grijanje bilo kojeg proizvođača novim Vaillantovim plinskim kondenzacijskim kotlom. Pri tome se pri kupnji novog Vaillantovog uređaja odabire jedna od pruženih mogućnosti na kuponu 'Staro za novo', koji potom valja ispuniti i poslati na Vaillantovu poštansku adresu (Vaillant d.o.o., Vjekoslava Heinzela 60, 10 000 Zagreb) ili na adresu elektroničke pošte: prodaja@vaillant.hr.

U nekoliko koraka do novog kotla i poticaja


... ili ecoVIT pro...

Kako pojašnjavaju u Vaillantu, svega je nekoliko osnovnih koraka kako uz nabavu novog plinskog kondenzacijskog kotla pri zamjeni kotla za grijanja ostvariti spomenute poticaje.
Dakle, najprije bi trebalo kontaktirati prijevozničku tvrtku Quehenberger na broj telefona: 01/ 349 65 26 i dogovoriti termin (unutar radnog vremena, 8 - 16 h) za otpremu starog plinskog kotla. Zatim se, nakon ovjere o preuzimanju starog plinskog uređaja, odabire jedna od mogućnosti koje su ponuđene na kuponu koji se može preuzeti s internetske stranice Vaillanta (www.vaillant.hr) ili kod Vaillantovih partnera i u za to predviđena mjesta na kuponu, pri ugradnji novog Vaillantovog plinskog kondenzacijskog kotla za grijanje, upisuju svi traženi podaci s uređaja. Kada je sve to gotovo preostaje samo ispunjeni kupon, zajedno s potvrdom o otpremi starog plinskog uređaja i kopijom računa kupljenog novog uređaja, poslati na neku od ranije spomenutih adresa. Ipak, u Vaillantu napominju da je kupon smatra iskorištenim kada je odabrana jedna od ponuđenih mogućnosti, ali i da nije moguće njihovo kombiniranje, već odabir jedne isključuje drugu. Isto tako, ako je pri tome odabran povrat novca, ovisno o kupljenom modelu uređaja za grijanje, Vaillant će novac uplatiti na račun kupca u roku od 30 dana od dana poslanog kupona.


... ili pak ecoCOMPACT ili auroCOMPACT

Sve pojedinosti o toj prodajno-poticajnoj akciji mogu se uskoro provjeriti na kuponu 'Staro za novo' sa stranice www.vaillant.hr ili kod bilo kojeg Vaillantovog partnera.