Povodom svojeg 140. rođendana Vaillant ujedno obilježava 140 godina tradicije i odgovornosti za svijet u kojem živimo, ali i za svijet sutra jer tvrtka se ne oslanja samo na prošlost, već glavno središte čini pogled u budućnost te sustavna rješenja za budućnost.

Jučer

Vaillant s ponosom gleda na svoju prošlost te revolucionarne inovacije na području grijanja: od prve Plinske kupaoničke peći zatvorenog sustava iz 1894, prvog zidnog plinskog grijača vode iz 1905. i prvog plinskog zidnog uređaja za centralno grijanje 1924. pa sve do novih prekretnica i uvođenja kondenzacijske tehnike 1995. te solarnih sustava 1997. godine. Dodatno, tvrtka se ponosi s najpoznatijim i najstarijim zaštitnim znakom u struci, Vaillantovim zecom iz 1899. godine!

Rješenja za budućnost

Od samog osnivanja tvrtke davne 1874. godine, Vaillant preuzima odgovornost za svoje korisnike i partnere, ali i za okoliš. Cilj je pravodobno razviti i ponuditi ekološka, visokoučinkovita, sustavna rješenja za grijanje, hlađenje, ventilaciju i pripremu potrošne tople vode za najrazličitije zahtjeve.

Vaillantov zec putuje Hrvatskoj 

U sklopu Vaillant Roadshowa 2014. tvrtka predstavlja svoja najnovija rješenja na hrvatskom tržištu. Novi proizvodni program ujedno odgovara i odredbama Direktive 2009/125/EZ o uspostavi okvira za postavljanje zahtjeva za ekološki dizajn proizvoda povezanih s energijom (tzv. ErP-direktive) koje stupaju na snagu 26. rujna 2015. godine i koji su obvezni za sve članice Europske unije pa i za Hrvatsku. Tim se propisima predviđa označavanje razreda energetske učinkovitosti uređaja, nalik onima koji su već poznati za bijelu tehniku, televizore, klima-uređaje i sl.

    U sklopu Roadshowa bit će predstavljene novosti kao što:
    • ecoTEC pro i ecoTEC plus: novi plinski zidni kondenzacijski uređaji u izvedbama samo za grijanje (tzv. cirko uređaji) te kao kombinirani uređaji za grijanje i pripremu PTV-a
  • spremnici uniSTOR i actoSTOR: novi akumulacijski cilindrični spremnici za pripremu PTV-a uniSTOR VIH R volumena do 200 l i slojeviti akumulacijski spremnici actoSTOR VIH QL 75 B volumena od 75 l
  • ecoCOMPACT i auroCOMPACT: novi kompaktni kondenzacijski samostojeći kotao ecoCOMPACT s integriranim slojevitim spremnikom za pripremu PTV-a, koji je u cijelosti pretpripremljen za montažu i spreman za rad te kao auroCOMPACT koji kao nadogradnju ima integrirani solarni izmjenjivač topline pa se izravno može spojiti na solarni sustav
  • aroTHERM: nova inverterska dizalica topline zrak - voda za grijanje, hlađenje i pripremu PTV-a
  • auroSTEP pro: novi solarni termosifonski sustav, koji je u cijelosti preddefiniran za najjednostavniji način korištenja Sunčeve energije za pripremu PTV-a
  • recoVAIR/4: novi ventilacijski sustav za stambene i poslovne prostore volumena do 300 m3
  • climaVAIR VAI 3: novi inverterski klima-uređaji u monosplit i multisplit izvedbi s učinom 2,5 - 8,5 kW.

Posebne pogodnosti

Posebnu pogodnost Vaillant je pripremio smo za umirovljenike. Tako će tvrtka izabranim, najsretnijim umirovljenicima koji dođu na Roadshow i ostave svoje podatke te sudjeluju u malom kvizu znanja, pokloniti besplatan servis njihovog Vaillantovog uređaja.
Uz to, svim kupcima novopredstavljenih uređaja na Roadshowu, Vaillant nudi poseban poklon. Tako kupce koji su do 31. prosinca 2014. godine kupili neki od novopredstavljenih uređaja ili sustava, Vaillant daruje besplatnim puštanjem uređaja u rad. Time oni, ovisno o kupljenom uređaju ili sustavu, ostvaruju poklon u protuvrijednosti 350 - 2000 kuna (s uključenim porezom na dodanu vrijednost).
Sve informacije vezane za Vaillant Roadshow s popisom gradova i lokacija mogu se pronaći na: www.vaillant.hr.