Tijekom 2017. godine tvrtke Grundfos i Viessmann zajednički su organizirali seminara na kojima su prikazivani noviteti, a raspravljalo se i o vrlo 'vrućoj' temi: zaštiti od legionela, za što Grundfos kao rješenje nudi proizvod Oxiperm. Seminari namijenjeni svima koji se bave termotehničkim instalacijama organizirani su u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Osijeku i Varaždinu.
Ove godinu nastavilo se u istom ritmu i sezona je otvorena u Zagrebu, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a pridružila se i tvrtka TA Hydronics Engineering. Nakon Zagreba uslijedit će još i Opatija i Rijeka.
Seminar u Zagrebu održan je 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, ali na žalost, broj dama nije bio značajan. Bilo ih je svega tri, od ukupno 63 sudionika, većinom projektanata instalacija grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, nastavnika i istraživača FSB-a i predstavnika invesititora.

Glavni cilj seminara za Grundfos je bio poslati poruku da je tvrtka više od proizvođača crpki, uz poseban naglasak na zaštitu od legionele uz proizvode Oxiperm, a istaknute su i neke nove funkcije crpki za grijanje Magna3 i Alpha3, TPE i motori IE5. Pri tome je Hrvoje Kitic, Grundfosov Service Sales Engineer bio zadužen predstaviti kako se najbolje zaštititi od legionela i zašto je to bitno. Svi su vrlo pozorno slušali i sami su bili iznenađeni činjenicama koje su čuli, što se moglo doznati tek u pauzi za kavu. Uz to, prof. dr. sc. Davor Ljubas, dipl. ing., voditelj Katedre za inženjerstvo vode i okoliša FSB-a, koji je i sam bio nazočan na seminaru, pozvao je Grundfos na sudjelovanju na seminaru koji FSB i njegov Centar za transfer tehnologija organiziraju 20. travnja pod nazivom 'Legionele u instalacijama pitke vode'. Naravno, Grundfos će biti tamo!

No, to nije sve. Tako je predstavnik Viessmanna održao vrlo zanimljivo predavanje o novostima u području solarnih toplinskih sustava i premijerno je prikazan projekt na koji je tvrtka vrlo ponosna i s kojim su njezini stručnjaci stekli još više znanja i iskustva pa su ga više nego voljni širiti dalje. Isto tako, TA Hydronics je iskoristio ovu prigodu kako bi predstavio nove funkcije svojih ventila.