Ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina primjetno popravljaju opskrbu vodom i zaštitu okoliša, čime kvaliteta vode raste. No, uvijek postoji prostor za poboljšanja, za što se nova rješenja razvijaju gotovo svakodnevno. To je pokazala prva po redu Konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji Voda na dlanu koja je održana prije nešto manje od dvije godine u Zagrebu. Okupilo se tada oko 130 stručnjaka iz svih tih područja, ali i s visokih učilišta, stručnih udruga, komunalnih i energetskih tvrtki. Uz to, čak 18 tvrtki predstavilo je svoje proizvode, usluge, rješenja, dostignuća i ostvarene projekte.

Osim o opasnostima povezanima s vodom i o naprednim vodnim sustavima, tada se moglo čuti nešto više i o izazovima u pročišćavanju vode i o projektiranju i rješenjima za smanjenje potrošnje. Uz to, predstavljene su i nove tehnologije, oprema i uređaji kojima se već na izvorištu, bez obzira na to radi li se o površinskoj vodi (iz rijeka ili jezera), podzemnoj, bočatoj ili pak oporabljenoj vodi ili pak na samom mjestu potrošnje (stanu, kući, stambenoj, poslovnoj ili javnoj zgradi, tvornici, hotelu i sl.) može osigurati vrhunsku kvalitetu i čistoću vode.

Novosti iz svih tih područja, ali i najzanimljiviji projekti i dostignuća koji su ostvareni u proteklih nešto manje od dvije godine, a i novi proizvodi, usluge i rješenja moći će se vidjeti na drugoj po redu Konferenciji Voda na dlanu koja se održava 17. veljače 2022. u Kongresnom centru 'Antunović' u Zagrebu.

Vidimo se! 

voda banner