Kada su 1998. godine dva privatna poduzetnika u Dugoj Resi osnovala tvrtku Aquaestil plus, imali su jasnu viziju onoga što žele postići. Željeli su stvoriti tvrtku koja će proizvoditi kvalitetnu kupaoničku opremu... i u tome su uspjeli. Proizvodnja je započela u Dugoj Resi, a nedugo nakon toga otvoren je i pogon u Ozlju, da bi 2002. godine tvrtka kupila još jedan prostor, u Našicama gdje je započela proizvodnja umivaonika od mineral-mramora. Konačno, s obzirom na to da se poslovanje znatno širilo i da je uslijedio razvoj novih proizvoda kao što su staklene tuškabine,  tvrtka je 2011. godine kupila halu od Pamučne industrije Duga Resa u Generalskom Stolu. 


Ilustracija 1 - Svakom dijelu proizvodnje posvećuje se velika pozornost

Širok asortiman kvalitetnih proizvoda koje Aquaestil nudi zadovoljit će i najzahtijevnije kupce. Akrilne, samostojeće i masažne kade, kupaonički namještaj, parne kabine, paravani i umivaonici imaju jedinstven dizajn koji se temelji na upotrebi najkvalitetnijih materijala, pri čemu treba naglasiti da je dugogodišnje iskustvo u proizvodnji kupaoničkih proizvoda garancija kvalitete i njihove visoke pouzdanosti. Ako se tome dodaju napredni tehnološki procesi proizvodnje koji su konstantno pod kontrolom stručnjaka, sa sigurnošću se može reći da Aquaestilovi proizvodi imaju visoku razinu izdržljivosti i primjenjivost. S obzirom na razvoj novih proizvoda i zahtijeva koji se pred njih postavljaju (obrada, dizajn i sl) vlasitit tim samostalno izrađuje strojeve ili njihove pojedine dijelove. Uostalom,  kako je istaknuo voditelj marketinga tvrtke, gosp. Oliver FERKULA, vlastiti dizajn, razvoj i proizvodnja tri su vrlo važne odlike Aquaestila. Sva proizvodnja odvija se uz primjenu modernih procesa i programa kontrole kvalitete prema ISO 9001:2000. 


Ilustracija 2 - Vlastiti dizajn i razvoj...

Lijevani sanitarni akril od kojeg se izrađuju kade i tuškade potpuno je neporozan, lagan za održavanje i čišćenje, ugodan na dodir, a otpornost na zadržavanje bakterija i njegov besprijekoran izgled, čak i nakon duljeg vremena, čine ga idealnim materijalom za kupaoničke i sanitarne prostorije. Teško ga je oštetiti, no ako se to ipak dogodi, problem se lako rješava laganim poliranjem brusnim papirom visoke granulacije. Uz to, tvrtka daje 10-godišnju garanciju na proizvode od lijevanog akrila i pruža uslugu servisa za sve svoje proizvode.


Ilustracija 3 - ...te vlastite tehnologije proizvodnje

Samostojeće kade kao kruna kupaoničkog programa smatraju se najluksuznijim proizvodom u kupaonici. 'Riječ je o kadama koje karakterizira vrhunski dizajn i najkvalitetniji materijal, a dijele se u dva glavna dizajna: klasične samostojeće i moderne samostojeće kade. Upravo te kade na hrvatskom tržištu prodajemo pod brednom Aqua Plus', objasnio je gosp. Ferkula. Kade Aqua Plus se izrađuju od lijevanog sanitarnog akrila, dok neki modeli mogu biti izrađeni i od inovativnog materijala Astone - visokokvalitetnog kompozitnog 'solid surface' materijala koji je samo jedna od mnogih vlastitih inovacija tvrtke. 
Od najvažnijih referenci treba istaknuti hotel 'Lone' u Rovinju. Naime, sve hotelske sobe i zasebne sanitarne prostorije opremljene su umivaoničkim pultovima koji su izrađeni od materijala Astone. Jedno od obilježa njegove primjene je i nepostojanost spojeva između dva umivaonika i pulta čime se dodatno olakšava održavanje. 


Ilustracija 4 - Pri tome se koristi najsuvremenija oprema...

Kada je riječ o distribuciji proizvoda, tvrtka posluje isključivo preko veletrgovaca, a proizvodi se mogu pronaći u svim boljim trgovinama sanitarnom opremom širom Hrvatske i svijeta, npr. u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj i SAD-u. Pri tome je zanimljivo da gotovo 90% tržišta otpada na zemlje Europske unije. Uz to, može se reći i da se Aquaestilovi proizvodi nalaze po cijelom svijetu jer su ugrađeni u mnoge kruzere. 
Uostalom, obilaskom tvornice u Generalskom Stolu svatko se sam može uvjeriti u to da je riječ o brendu iza kojeg stoje znanje i iskustvo stečeno dugogodišnjim predanim radom. Konačno, razvoj novih proizvoda te stalna težnja prema inovacijama, modernom dizajnu i postizanju još boljih ciljeva ono je što Aquaestil zna i može, a u tome jako dobro uspjeva.


Ilustracija 5 - ...i sva proizvodnja je automatizirana