MCE - Mostra Convegno Expocomfort

  • vrijeme održavanja: 18. - 31. ožujka 2014.
  • mjesto održavanja: Milano, Fiera Milano
  • organizator: Reed Exhibitions Italia srl
  • e-mail: info@reedexpo.it
  • internet: www.mcexpocomfort.it

MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT je jedan od vodećih svjetskih sajmova koji pokriva područja kao što su grijanje (energetska učinkovitost, potrošnja energije, tehnologija, udobnost, upravljanje zgradama), energetika (štednja na energiji, obnovljivi izvori, nova rješenja), hlađenje (klimatizacija, ventilacija, rashladni sustavi) i voda (instalacijska tehnika, proizvodnja, tehnologija, dizajn i estetika, funkcionalnost, obrada voda). Održava se svake dvije godine.

MCE 2014 će pokazati najnovija rješenja i tehnička dostignuća koja su podijeljena u četiri makro područja pod nazivima: Grijanje, Hlađenje, Voda i Energija. Upravo će u tim kategorijama vodeće tvrtke prezentirati vrhunske proizvode i najnovija rješenja za grijanje, hlađenje, klimatizaciju i ventilaciju, obradu vode, kao i iz područja sanitarija i obnovljivih izvora energije.

Treba istaknuti kako se najveća snaga sajma MCE ogleda u konsolidiranom međunarodnom tržištu: do sada je više od 1900 tvrtki potvrdilo svoje sudjelovanje, od čega njih čak 42% dolazi iz inozemstva iz ukupno 59 zemalja.

Potaknut uspjehom iz 2012. godine (više od 2100 izlagača, od kojih je njih 900 bilo iz inozemstva te 155 301 posjetitelja, od kojih je njih čak 35 342 bilo iz inozemstva iz 136 zemalja), MCE potvrđuje vodeću poziciju u segmentu novih industrijskih rješenja, prvenstveno onih koja se odnose na nove inovativne tehnologije koje u globalnoj ekonomiji sve više dobivaju na značaju. Uz sve to, MCE i nadalje uspijeva ispuniti sva očekivanja i potrebe tržišta.

Ovogodišnji koncept sajma MCE 2014 je "Global Comfort Techology". Riječ je o povezivanju sajamskih elemenata kako bi se postiglo što bolje razumijevanje tržišne evolucije. Dakle, svi sajamski segmenti na neki način su povezani u slagalicu kako bi se što bolje razumijele i prezentirale nove tehnologije i dostignuća.

Energetska učinkovitost i visoki stupanj integracije ovojnice zgrade i njezinih instalacija te u konačnici samih zgrada i gradova, moraju općenito stvoriti jednu novu viziju zgradarstva, ali i samog stanovanja. Riječ je o posve novom tržištu koje ima vrlo velike ekonomske potencijale i nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje.

"Kako bi se posjetiteljima olakšalo kretanje i snalaženje po sajamskom prostoru, četiri glavna tematska područja označena su prepoznatljivim bojama što su vrlo dobro prihvatili izlagači", potvrdio je to gosp. Massimiliano PIERINI, direktor poslovnih jedinica sajamske tvrtke Reed Exhibitions Italia.

Spomenuta zajednička sajamska nit koja se proteže kroz sveukupni tehnološki razvoj i industriju je energetska učinkovitost. Upravo u tom pogledu, MCE savršeno odražava promjene u svim sajamskim sektorima gdje novi europski i talijanski propisi određuju obavezne standarde učinkovitosti koji u konačnici zadovoljavaju sve prisutniju potražnju za visokom kvalitetom stanovanja i izgradnje. Na ovo se nadovezuje činjenica da se danas razvija potpuno nova generacija stručnjaka s novim vještinama i znanjima koji tržištu mogu ponuditi nove koncepte energetski učinkovitih zgrada.

Također, obrazovna i stručna nadogradnja bit će jedna od prednosti sajma na čemu treba zahvaliti podršci Znanstvenog odbora koji je sastavljen od stručnjaka iz najvažnijih autoritativnih strukovnih udruga kojim predsjeda predstavnik Odjela arhitekture, građevine i graditeljstva Veleučilišta u Milanu. Upravo će se zahvaljujući ovoj obrazovnoj podršci moći dobiti odgovori za sva aktualna pitanja koja će se prožimati kroz izlagačke prostore.

MCE 2014 sajam je koji stručnjaci nikako ne propuštaju!

Sajamska tvrtka Reed Exhibitions Italia odlučila je slijediti put održivosti koji se proteže kroz cijeli sajam MCE 2014 što će i potvrditi ugledna certifikacijska ustanova ICIM u skladu s ISO 20121. A to znači da se sajam održava u skladu s društvenim i okolišnim načelima. Stoga će sajam popratiti i bogat program i inicijativa kao što je "That' s Smart", kojim se želi pokazati kako su područja energetike i instalacija povezana s upravljanjem energijom. Dakako, sveukupni program popratnih događanja je izrazito bogat.

Sajam MCE 2014 svakako vrijedi posjetiti! Vidimo se u Milanu!


Galerija slika