Klima-forum 2017.

Otkada je prvi put održan, a bilo je to 2007. godine u Zadru, Klima-forum je postao središnje mjesto za razmjenu znanja, iskustava i mišljenja u tehnici hlađenja, ventilacije i klimatizacije i svim srodnim strukama i područjima. Ovogodišnji Klima-forum, već šesti po redu, održava se u Osijeku, u srcu Slavonije. Isto tako, nakon što je dva puta za redom bio održavan u Zagrebu i to kao jednodnevni skup, program ovogodišnjeg Foruma obuhvaća dva dana (srijedu i četvrtak, 4. i 5. listopada) i podijeljen je u šest tematskih cjelina.

Riječ je o stručnom skupu na kojem se redovito, svake dvije godine u jesen, nakon što je za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju završila 'udarna', ljetna sezona za  okuplja sve kojima je termotehnika dio svakodnevnog posla ili koji s tim područjem dolaze u vezu kao što su projektanti, instalateri i serviseri opreme za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, održavatelji i vlasnici rashladne i klimatizacijske opreme, konzultanti i investitori u projekte, proizvođači i trgovci opremom i uređajima za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, znanstvenici, istraživači i studenti visokoškolskih ustanova, predstavnici nadležnih državnih i inspekcijskih tijela i ustanova iz područja graditeljstva i zaštite okoliša te mnogi drugi.

Na Forumu će i ove godine biti prikazane novosti u vezi s primjenom radnih tvari u rashladnoj tehnici, a posebice s obzirom na zahtjeve domaćih i međunarodnih propisa zbog kojih cijelo to područje više neće biti isto. Naravno, prikazat će se i najzanimljiviji ostvareni projekti u proteklih nekoliko mjeseci, ali i novosti iz proizvodnih programa vodećih svjetskih (i domaćih!) proizvođača opreme i uređaja za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju. Kao važnu novost svakako vrijedi izdvojiti i tematsku cjelinu posvećenu suvremenim rješenjima za upravljanje i automatizaciju zgrada, koja su danas neodvojivo povezana sa sustavima hlađenja, ventilacije i klimatizacije. Isto tako, održat će se i okrugli stol s temom energetske obnove zgrada, vezano upravo s termotehničkim sustavima koji omogućavaju značajno snižavanje troškova za energiju. Naravno, to je samo dio zanimljivosti i novosti koje će biti prikazane na ovogodišnjem Forumu.

Jednostavno: vidimo se na jesen u Osijeku!

Galerija slika