Trane - Ingersoll-Rand Croatia d.o.o.

Trane u Hrvatskoj danas posluje pod nazivom Ingersoll Rand Croatia. Naime, od 1. siječnja ove godine Trane u Hrvatskoj ne radi više preko distributera i zastupa ga isključivo tvrtke Ingersoll Rand Croatia. Nakon što je niz godina Trane u Hrvatskoj bio prisutan preko neovisnog distributera, otvaranje službenog tvorničkog Traneovog ureda u Zagrebu je logičan i prirodan razvojni put za tvrtku, uz dodatno jačanje branda u Hrvatskoj, što je sve u skladu sa strategijom širenja tržišta i ciljevima tvrtke.

Trane ne slijedi standard(e) industrije, već ih definira

Trane je vodeći svjetski proizvođač sustava za hlađenje, grijanje i klimatizaciju i rješenja za upravljanje i ponuđač usluga servisa za komercijalne i industrijske primjene. Tvrtku su još 1913. godine osnovali otac i sin, James i Reuben Trane i ima dugu povijest definiranja inovacija u tehnici grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, a posebice na području održivih rješenja za različite razine udobnosti u zatvorenim prostorima (tj. u zgradama) i za procesne potrebe u industriji.
U Traneovom proizvodnom program nalaze se:

 • zrakom hlađeni rashladnici vode
 • vodom hlađeni rashladnici vode
 • zrakom hlađene dizalice topline
 • vodom hlađene dizalice topline
 • klima-komore
 • ventilokonvektori
 • krovne ('rooftop') klima-centrale za hlađenje i grijanje.

Proizvodi koje je Trane zadnje predstavio rezultat su dugoročne veze s tržištem kako bi se osigurao i nastavio razvoj proizvoda koji doista udovoljavaju potrebama tržišta. Pri tome posebno istaknuti valja istaknuti sljedeće proizvode: zrakom hlađene rashladnike vode Sintesis eXcellent, vodom hlađene rashladnike vode XStream, krovne klima-centrale Airfinity, ventilokonvektore serije UniTrane i polivalentne dizalice topline New Balance CMAB. Svi ti proizvodi ispitani su u Traneovom europskom ispitnom laboratoriju za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju.

Rješenja i usluge za različite vrste objekata

Troškovi energije, održavanja, popravaka i pratećih radova mogu iznositi i više od 80% troškova u vijeku trajanja zgrade. Trane ima iskustvo i znanje koje korisnicima omogućava lakše upravljanje, dodatno optimiranje svojeg sustava grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije  HVAC sustav i snižavanje troškova održavanja.
Osim ranije spomenutih proizvoda, Trane u Hrvatskoj pruža i sljedeće usluge iz svojeg programa:

 • tehničko savjetovanje i podršku projektnim uredima i/ili krajnjim korisnicima kod odabira pravog proizvoda ili aplikacije za određeni projekt
 • puštanje u pogon svoje opreme, što izvode ovlašteni tvornički Traneovi servisni tehničari i inženjeri
 • servis svoje opreme, što izvodi ovlašteno Traneovo osoblje
 • iznajmljivanje rashladne opreme za privremena hlađenja i grijanja (Trane Rental Services).

* * *


Danijel Seđak, dipl. ing.
voditelj prodaje i prodajni inženjer
Ingersoll-Rand Croatia d.o.o., Zagreb

Što radi ured Tranea u Hrvatskoj?

Naš ured radi direktnu prodaju i distribuciju opreme i rezervnih dijelova za područje Hrvatske te nam se možete obratiti s bilo kakvim pitanjima vezanima za klimatizacijsku opremu Trane kao i za rezervne dijelove.

Gdje se nalazite i tko radi u Uredu u Zagrebu?

U našem uredu u Zagrebu, uz mene, radi i kolega Alen Herjavec, dipl. ing. kao tehnička podrška za Traneovu opremu i sustave. Za više informacija o našoj opremi, rješenjima i uslugama posjetite nas na adresi: Ulica Grada Vukovara 284 u  Zagrebu (Almeria Centar, blok D, 3. kat) ili nas nazovite na 01/ 653 54 15 ili nam pošaljite e-mail na: tranehrvatska@trane.com.

Koji su to proizvodi koje biste posebno istaknuli iz proizvodnog programa?

Trane je u posljednje dvije godine uložio znatna sredstva u razvoj novih proizvoda, od kojih bih posebice istaknuo zrakom hlađene rashladnike vode serije Sintesis, krovne centrale serije Airfinity i polivalentne dizalice topline serije New Balance.

Koje usluge Trane pruža u Hrvatskoj i biste li nešto posebno izdvojili?

Trane u Hrvatskoj nudi sve usluge koje nudi i u drugim uredima u Europi. Ovdje mogu izdvojiti usluge tehničke podrške projektantima, servis i puštanje u pogon naše opreme, a posebice bih istaknuo uslugu iznajmljivanja klimatizacijske opreme 'Trane Rental Services' gdje Trane u 'floti' od preko 1000 novih rashladnika vode po cijeloj Europi gotovo u svakom trenutku može ponuditi adekvatan rashladnik vode ili dizalicu topline te ga dovesti na određenu zgradu i instalirati u vrlo kratkom vremenskom roku kako zgrada ne bi bila bez grijanja, odnosno hlađenja.

Galerija slika