Vaillant je u suradnji s našim poznatim fotografom Šimom Strikomanom snimio Milenijsku fotografiju u sklopu projekta Milenijski svijet. Tako su se u subotu, 8. lipnja ove godine okupila Vaillantova obitelj, partneri, korisnici i prolaznici svih uzrasta na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu i zajedno ispunili Vaillantovog zeca životom. Predimenzionirani slavljenik, Vaillantov zec, oblikovan je upravo zahvaljujući suradnji svih sudionika koji su se odazvali javnom pozivu na društvenim mrežama i ostalim digitalnim medijima.

Zajedno je tako ovjekovječen poseban trenutak u Vaillantovoj povijesti koji će zauvijek ostati zabilježen. Naime, Šime Strikoman je svoj projekt Milenijski svijet započeo još davne 2000. godine. Cilj mu je snimiti 1000 fotografija s predimenzioniranim motivima koji su svi oblikovani zahvaljujući ljudima koji su formirali željeni motiv. Nakon 1000. fotografije izaći će monografija sa svim motivima i tako će snimljeni motivi zauvijek postati dio određene umjetničke povijesti. Vaillantov zec je zavrijedio biti jedan od motiva i veselimo se što je Milenijska fotografija pod nazivom 'Vaillant zec' postala 677. fotografija po redu. Svaki sudionik je za uspomenu dobio brendiranu majicu, brendiranu vodu i brendirani miris za auto kao mali znak pažnje. 

Milenijsku fotografiju Vaillantovog zeca svi će sudionici ovih dana moći i besplatno preuzeti na poveznici na www.vaillant.hr.