Predstavljamo

A A A

Pogledajte budućnosti u oči već sada

Prosinac donosi novo-staro izdanje konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0 te o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima koje su sada udružene pod krovnim nazivom SVIJETLA BUDUĆNOST.

robotizacija

Energetskim izazovima današnjice moguće je tek djelomično doskočiti gašenjem javne i dekorativne rasvjete, tj. potezom za kojim posežu neki europski gradovi kako bi ostvarili određene uštede u potrošnji električne energije. Naravno, riječ je mahom o već moderniziranoj, energetski učinkovitoj 'zapadnjačkoj' rasvjeti koja je usklađena sa zakonima o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. 

Međutim, to je tek jedan od manevara energetske učinkovitosti kojima je moguće smanjiti račune te, posljedično, ovisnost o uvozu energije. 

Tomu, naime, mogu pridonijeti i nova tehnička rješenja u projektiranju, konstruiranju, proizvodnji, upravljanju, nadzoru, pogonu i prometu kao što su robotizacija, automatizacija, daljinsko upravljanje, pametni domovi, zgrade i gradovi, internet stvari (IOT) ili pak poslovanje ‘u oblaku’.

Svijetla budućnost 2022

Dva u jedan 

U cilju bližeg upoznavanja s aktualnim kretanjima u Industriji 4.0 i iznalaženju odgovora na pitanje što je i kako potrebno projektirati da Hrvatska uhvati korak s Europom i svijetom te se pritom što bolje suoči s trenutačnim, ali i nadolazećim izazovima na mnogim područjima, tvrtka ENERGETIKA MARKETING je odlučila dva stručna skupa: Konferenciju o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0 i Konferenciju o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima povezati i udružiti pod krovnim nazivom SVIJETLA BUDUĆNOST

Konferencija se održava 1. i 2. prosinca u Kongresnom centru 'Antunović' u Zagrebu kada su zvijezde, čini se, posložene za pomicanje osobnih, poslovnih, ali i društvenih granica. Naime, 1. prosinca 1955. afroamerička aktivistica Rosa Parks u Montgomeryju u Alabami sjela je na mjesto u autobusu koje je bilo rezervirano za bijelce te je potom uhićena. To je dovelo do žestokih prosvjeda i bojkota prometa, a kasnije do jednakih prava sa sve stanovnike SAD-a. 

Zatim, početkom prosinca 1997. u Kyotu su se sastali predstavnici više od 150 zemalja. Nakon pregovora, u tom japanskom gradu potpisan je poznati međunarodni sporazum o klimatskim promjenama s ciljem smanjivanja emisija štetnih plinova. 

robotizacija

Stoga, pogledajte budućnosti u oči već početkom prosinca i saznajte nešto više o tome koje su industrije plodno tlo za digitalnu transformaciju te kako pripremiti društvo za snažnije prihvaćanje proizvoda i rješenja kojima je moguće optimizirati poslovanje i pritom, naravno, ostvariti određene uštede.

svijetla budućnost

Slažem se

Portal Energetika-net.com koristi 'kolačiće' (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku. Više o tome možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda portala Energetika-net.com slažete se s korištenjem 'kolačića'. Za nastavak pregleda i korištenja portala Energetika-net.com kliknite na "Slažem se".

Glavni izbornik