Za narednu godinu ENERGETIKA MARKETING već priprema svoje dobro poznate stručne skupove koji će kao i uvijek prikazati brojne novosti, predstaviti ostvarene projekte, rješenja, dostignuća, nove proizvode i usluge, ali i dati odgovore na pitanja koja muče i sve koji se pojedinim područjem bave, ali i širu javnost.

17. plinarski forum

  • 22. veljače 2018. (četvrtak)
  • Zagreb, kongresni centar 'Antunović'

U fokusu već 17. po redu Foruma, koji se ponovno održava oko mjesec dana prije početka nove plinske godine, bit će novosti koje za sve sudionike na tržištu (opskrbljivače, dobavljače, operatore distribucijskih sustava) donosi novi Zakon o tržištu plina. Uz to, bit će riječi i o razlikama u praksi i onome što piše u odgovarajućim propisima kada je riječ o izvođenju plinskih i dimovodnih instalacija, a neće biti ni zaobiđena sve važnija tema prilagodbe postojećih plinskih uređaja i sustava za odvod dimnih plinova odredbama ErP direktive. U skladu s time, ovogodišnji Forum obuhvatit će dva okrugla stola, kako bi se uz ugodnu raspravu mogle dati smjernice za rješavanje svih tih problema s kojima se struka suočava.

Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije'

  • 19. travnja 2017. godine (četvrtak)
  • Zagreb, kongresni centar 'Antunović'

Najveći problem koji muči sve koji na bilo koji način dolaze u doticaj s obnovljivim izvorima je jednostavna činjenica što već nešto više od dvije godine nakon donošenja novog Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji nema odgovarajućih podzakonskih propisa, iz kojih bi se jasno znalo što će se poticati, koja su to postrojenja i kako će biti poticana. Na žalost, nije za očekivati da oni budu doneseni u narednih nekoliko mjeseci. Ipak, kada već nije riješena problematika poticanja i financiranja projekata, jublarni, već deseti po redu Seminar će dati odgovore na mnoga tehnička pitanja, ponajviše kada je riječ o solarnim toplinskim sustavima, malim sunčanim elektranama za kućanstva, dizalicama topline i postrojenjima na biomasu svih veličina i učina.

15. hrvatski seminar o tlačnoj opremi

  • 24. svibnja 2018. godine (četvrtak)
  • Zagreb, kongresni centar 'Antunović'

Nakon što je prije nešto manje od godinu dana, nakon višegodišnjeg iščekivanja, donesen novi Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom, svi koji s tom opremom na bilo koji način dolaze u doticaj konačno su mogli odahnuti. No, iako se radi o važnom koraku u ustrojavanju cijelog tog područja u Hrvatskoj u skladu s praksom u razvijenim (pa i manje razvijenim) europskim zemljama, posao još nije gotov. Dapače, upravo se pripremaju Izmjene i dopune Pravilnika, a nedavno je objavljeno i drugo izdanje Tehničkih uputa za njegovu primjenu. O svemu tome, ali i mnogim drugim novostima, bit će riječi na jubilarnom, već 15. po redu Seminaru.

6. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti

  • 27. rujna 2018. godine (četvrtak)
  • Zagreb, kongresni centar 'Antunović'

Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti ponovno će biti središnje mjesto za stručnu raspravu o problemima iz područja rasvjetne tehnike, bez obzira na to radi li se o financiranju ili o izvođenju projekata. Kao i do sada, bit će riječi o javnoj rasvjeti, rasvjeti javnih, poslovnih i stambenih zgrada i industrijskih objekata, ali i o rasvjeti kućanstava. Da postoji potreba za postojanjem takvog, središnjeg mjesta za stručnu raspravu o problematici rasvjete, najbolje potvrđuje činjenica da zanimanje za sudjelovanje na Konferenciji raste iz godine u godinu.

13. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja' i 8. međunarodni Forum o obnovljivim izvorima energije

  • 14. - 16. studenoga 2018. (srijeda, četvrtak i petak)
  • Rovinj, hotel ‘Eden’

Najveći i jedan od najstarijih stručnih skupova iz područja energetike u Hrvatskoj ponovno će potvrditi svoju ulogu središnjeg okupljanja stručnjaka iz područja energetike (i šire). U tri dana u ugodnom okruženju Istre prikazat će se najvažniji ostvareni energetski projekti u proteklom razdoblju, a bit će riječi i o novoj energetskoj i niskougljičnoj strategiji i planovima vodećih energetskih tvrtki za uspješno odgovaranje izazovima sutrašnjice. Naravno, ponovno će u fokusu biti i energetska učinkovitost u zgradarstvu i industriji, toplinarstvo, elektromobinosti, ali i mnoge druge teme.