Na tehnološkoj konferenciji pod nazivom 'Pametne zgrade budućnosti' koju će početkom lipnja u Zagrebu organizirati Siemens Building Technologies demonstrirat će se kako digitalizacija u građevinskoj tehnologiji mijenja cjelokupan životni vijek zgrada, od planiranja i izgradnje, do iskorištavanja i upravljanja. Utjecaj tog razvoja bit će prikazan u različitim tematskim područjima i na stručnim predavanjima i radionicama. 
Ljudi danas provode 90% svojeg vremena u zgradama - ne samo u svojim domovima, već i u uredima, proizvodnim objektima, školama i sveučilištima, bolnicama i domovima za umirovljenike. Siemensovi proizvodi i rješenja pomažu u izgradnji savršenih mjesta - sigurnih i zaštićenih mjesta s ugodnom klimom.
Zgrade su pune informacija. Milijarde pametnih uređaja i strojeva proizvode ogromne količine podataka svakoga dana, svakoga sata, svake sekunde. A, sada uz pomoć ispravnih digitalnih alata možete od njih učiti i komunicirati s njima kao nikada prije. Tek nakon što razumijete informacije koje su vam dostupne u vašoj zgradi, možete na najbolji način odučiti kako ih pretvoriti u savršena mjesta. Digitalizacija je ključ za učinkovite i pametno umrežene zgrade koje mogu komunicirati. Na konferenciji 'Pametne zgrade budućnosti' utjecaj tog razvoja bit će pokazan u različitim tematskim područjima kako slijedi.

Umreženi proizvodi, rješenja u oblaku i pametni podaci

Zahvaljujući digitalizaciji zgrade sada mogu prenositi podatke kao što su o potrošnji energije i potrebnom održavanju. Protok podataka započinje s umreženim proizvodima: senzori i izvršni uređaji ostvaruju neprestani tok podataka i šalju ih u oblak. Analitika i stručnost Siemensa pretvaraju 'velike podatke' koji se prikupljaju u 'pametne podatke'. Time se omogućuje utvrđivanje korisničkog ponašanja i obrazaca potrošnje te pokretanje korektivnih mjera.


Inovativno upravljanje zgradama i energijom

Uz pomoć digitalnog sučelja platforma za upravljanje zgradama i energijom Desigo CC objedinjuje podatke iz različitih disciplina (grijanje, hlađenje, ventilacija i klimatizacija, sigurnost, zaštita od požara itd.) na jedinstvenom korisničkom sučelju. Time se omogućuje upravljanje, kontrola i analiza cjelokupne zgrade sa središnje lokacije kako bi se njome moglo ekonomično i sigurno upravljati na energetski učinkovit način.


Informacijsko modeliranje zgrada (BIM) 

Siemens Building Technologies jedan je od prvih dobavljača širokog asortimana proizvoda za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC) koji uključuju BIM podatke za uporabu u 'digitalnim blizancima'. Taj se model koristi za projektiranje zgrade sa svim disciplinama i za provođenje kontinuirane simulacije, ispitivanja i ispravljanje pogrešaka tijekom faze projektiranja. Prednosti takvog pristupa uključuju optimiranu energetsku učinkovitost, veće uštede i bolju održivost. Siemens već ima više od 2500 proizvoda iz različitih područja (terenski uređaji, automatizacija prostorije, zaštita od požara) koji uključuju BIM podatke. Neprestano se dodaje sve više proizvoda.


Radi potvrde tih koncepata, Siemens Building Technologies predstavit će opsežan portfelj sustava, rješenja i proizvoda za energetski učinkovite prostorije i zgrade ne samo na temelju stručnih predavanja, već i na različitim radionicama.
Saznajte više o konferenciji i njezinu programu i prijavite se za besplatnu poludnevnu konferenciju na www.siemens.si/smart-bof!