Star Import d.o.o.

Dok drugi proizvođači predstavljaju koncepte hibrida, japanski FUSO u vlasništvu koncerna Daimler, prvi je proizvođač kamiona čija ponuda već obuhvaća hibridni pogon ugradiv u distribucijski kamion. Taj pionirski koncept potvrđuje i nedavno osvojena Europska nagrada za održivost 2014, koju je FUSO primio upravo za model Canter Eco Hybrid, a dodjeljuje je njemački časopis 'Transport', čiji se žiri sastoji od zastupnika iz područja gospodarstva, znanosti i medija. Inače, prva hrvatska tvrtka koja se odlučila za nabavu hibridnog kamiona je čakovečko gradsko poduzeće Čakom koje svojim primjerom potiče na visoku ekološku svijest.

Učinkovitost Canter Eco Hybrida temelji se na spoju dizelskog motora BlueTec u izvedbi Euro 6 i dodatnog elektromotora, smještenog između spojke i mjenjača. Elektromotor crpi energiju iz litij-ionskih baterija koje se pune pri svakom kočenju rekuperacijom - pretvorbom energije kočenja u električnu energiju. Funkciju pokretanja kamiona obnaša elektromotor, a pri brzini od 10 km/h uključuje se dizelski motor, čime je omogućeno tiho pokretanje kamiona, što je posebno prikladno za uska gradska središta osjetljiva na buku i povećanu emisiju plinova. Dizelski motor pokreće dodatni pogon za nadogradnju, a ovisno o potrebi snage će ga pri većim brzinama kretanja poduprijeti elektromotor. Dodatna mjera za uštedu na gorivu i smanjenje emisija je funkcija 'start-stop' koja isključuje dizelski motor za vrijeme stajanja. U usporedbi s Canterom s dizelskim motorom Euro 5, hibridni Canter postiže za 23% manju potrošnju i to u realnim uvjetima korištenja.

Canter Eco Hybrid je opremljen motorom volumena 3,0 l, sa zakretnim momentom 370 N m, odnosno snagom 110 kW (150 KS) koja se prenosi dvostrukom spojkom DUONIC®, u toj klasi jedinstvenom. Elektromotor ima snagu 40 kW i okretni moment 200 N m, dok baterije imaju kapacitet 7,5 A h i malu masu, 63,5 kg. Proizvođač daje 10 godina jamstva za bitne komponente baterije. Uz to, na kamionima namijenjenima Čakomu nadograđeni su samopodizači kontejnera nosivosti 4 t s teleskopskim rukama i upravljanjem iz kabine vozila, s zanimljivo je da je taj podizač hrvatski proizvod, rezultat vlastitog razvoja tvrtke PK - Palfinger Kran iz Rijeke.

Canter Eco Hybrid predstavlja prekretnicu u 20-godišnjoj povijesti hibrida marke FUSO i korporacije Daimler. O Canter Eco Hybridu vrijedi razmišljati, osim zbog traženih karakteristika, i zbog državnih poticaja!

Galerija slika