GETEC Heat & Power AG

Tvrtka GETEC Heat & Power je članica Skupine GETEC i već je više od 20 godine uspješno prisutna na tržištu energetskih usluga. GETEC je osnovan još 1993. godine u Magdeburgu u Njemačkoj, gdje je i danas sjedište tvrtke, a tu su još i podružnice širom Njemačke, u Berlinu, Dortmundu, Frankfurtu na Majni, Hamburgu i Augsburgu, te kćerinske tvrtke u Austriji, Švicarskoj, zemljama Beneluksa, Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj.
GETEC Heat & Power pruža niz energetskih usluga na liberaliziranom energetskom tržištu za industrijska postrojenja u Njemačkoj i inozemstvu, ali i za velike objekte i lokalnu samoupravu. Tvrtka opskrbljuje industrijska postrojenja i velike objekte toplinskom, rashladnom i električnom energijom i parom na učinkovit i ekološki način. U skladu s time, GETEC je razvio i izgradio više stotina energetskih postrojenja s ukupnim toplinskim učinom većim od 1500 MW. Uz to, modeli ugovaranja energetskih usluga (eng. contractinga) koji se nude su vrlo ekonomična rješenja za opskrbu energijom 'po mjeri', kojima se korisnici rasterećuju investicijskih troškova, dok GETEC preuzima pogon, održavanje i upravljanje energentima.
Ekonomičnost, zaštita okoliša i očuvanje resursa su u vrijeme energetske tranzicije središnje teme kada je riječ o energiji. To su ujedno teme na koje GETEC daje odgovore i svoje korisnike sigurno vodi kroz energetska tržišta, pružajući im cjenovno povoljna i ekološka rješenja te na sva pitanja u vezi s opskrbom energijom daje održiva rješenja. Zahvaljujući tome, tvrtka je vodeća na njemačkom tržištu kada je riječ o modelima ugovaranja energetskih usluga.
Glavna zadaća tvrtke je uvijek pronaći optimalna rješenja svojim korisnicima, odnosno pružiti najbolju uslugu i najučinkovitiju tehniku. Uostalom, GETEC je na energetskom tržištu uspješno prisutan već više od 20 godina. U svakom slučaju, cilj je sniziti troškove za energiju, dugoročno i održivo.
U svemu tome, partnerstvo je vrlo važno. Razvidnost, poštenje i povjerenje su osnova poslovanja tvrtke, a zahvaljujući bogatom znanju i dugogodišnjem iskustvu korisnike se sigurno vodi kroz energetska tržišta, iskorištavajući okolne uvjete u njihovu korist. U svakom slučaju, GETEC svojim korisnicima pruža opskrbu energijom koja je spremna za izazove budućnosti i koja ih čini sigurnima.

GETEC u brojkama

Još od svojeg osnivanja 1993. godine, GETEC neprestano raste i danas je učvrstio svoj vodeći položaj na njemačkom tržištu ugovaranja energetskih usluga, a u isto vrijeme je sve više prisutan na tržištima drugih zemalja Europske unije. U poslovnoj godini 2014. tvrtka GETEC Heat & Power je ostvarila ukupni promet od 231,1 milijuna eura.
Istodobno je, unatoč razmjerno teškim gospodarskim okolnostima, Skupina GETEC kojoj pripada još nekoliko srodnih tvrtki, ostvarila dobit prije oporezivanja na razini 33,3 mil. eura, dok je godinu dana ranije ona iznosila 32,6 mil. eura.
Pri tome je u 60-ak podružnica i kćerinskih tvrtki zaposleno oko 1000 djelatnika.

Ugovaranje energetskih usluga

Ugovaranje energetskih usluga (eng. contracting) podrazumijeva preuzimanje energetskih i usluga opskrbe energijom. Pri tome GETEC optimira opskrbu energijom svojih korisnika, pronalazi mogućnosti za uštede i time snižava troškove za energiju. Opskrba energijom pri tome se nudi kao cjeloviti paket ili modularno, točno prema željama korisnika, i to od projektiranja, preko gradnje i financiranja energetskih postrojenja, pa sve do upravljanja, održavanja i servisiranja.

Galerija slika