Hrvatska 4.0 - Konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu

Oni su, naime, (p)ostali jedan od oslonaca u proizvodnji, pokazavši kako se može održavati odgovarajuća razina gospodarske aktivnosti i spriječiti još gore posljedice pandemije po svjetsku ekonomiju. Na pitanje gdje je u svemu tome Hrvatska i jesu li robotizacija i automatizacija spremno dočekali koronakrizu, odgovore daje Hrvatska 4.0 - Konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu koja se održava 23. rujna u Kongresnom centru 'Antunović' u Zagrebu.

Dakle, prvi jesenski dan okuplja sve one koji znaju kako pripremiti društvo za budućnost, kojim proizvodima i rješenjima je moguće optimizirati poslovanje i, među ostalim, koje su industrije plodno tlo za digitalnu transformaciju. Stručni skup, uz nove proizvode i usluge te primjere dobre prakse, obuhvaća niz predavanja o aktualnim kretanjima u industriji koji pridonose tomu da Hrvatska, Europa i svijet ostanu budni kako ne bi preskočili industriju 4.0 te izgubili bitku s konkurentnošću. Također, Konferencija će pokušati podići svijest o važnosti ulaganja u istraživanje i razvoj te dostupnosti različitih izvora financiranja. Jedan od uvjeta za uspješniji prihvat novih industrijskih tekovina jest i bolja suradnja između gospodarstva, akademske zajednice i države kako bi se pokušalo zainteresirati mlade za visokoškolsko obrazovanje te ih potom, naravno, odgovarajućim mjerama pokušati zadržati na hrvatskom tržištu rada. 

Konferencija je ujedno i podstrijek za nove ideje, rješenja i poslovne prilike u područjima kao što su internet stvari (IoT), Blockchain i, primjerice, poslovanje ‘u oblaku’ zahvaljujući kojima gradovi postati pametniji, projekti održiviji, a poslovanje učinkovitije. 

Stoga, stvarajmo zajedno bolju budućnost Hrvatske!