Učinkovita rasvjeta 2016.

Prve tri konferencije o energetski učinkovitoj rasvjeti, održane u jesen 2013, 2014. i 2015. godine pokazale su da u domaćoj stručnoj, ali i široj javnosti postoji sve veće zanimanje za tom temom. Uostalom, to najbolje pokazuje uspješnost prošlogodišnje Konferencije, na kojoj je bilo dvostruko više prijavljenih sudionika i stručnih izlaganja te tri puta više suorganizatora, tvrtki koje su na Konferenciji prikazale svoje proizvode, usluge, rješenja, dostignuća i ostvarene projekte.
Pri tome treba reći kako se fokus zanimanja s javne i rasvjete javnih zgrada (zgrada javne uprave, škola, vrtića, domova i sl), što su bile prevladavajuće teme na prve dvije Konferencije, polako prebacio na energetski učinkovitu rasvjetu industrijskih, odnosno proizvodnih i skladišnih pogona i poslovnih zgrada, a za očekivati je i da u narednom razdoblju u prvi plan dođe i primjena takvih rješenja za stambene zgrade pa i za obiteljske kuće. U svemu tome svakako veseli konkurencija da se domaći proizvođači rasvjetne opreme (kojih nije malo!) i ponuđači rješenja za primjenu energetski učinkovite rasvjete s pravom mogu nositi s iznimno jakom međunarodnom konkurencijom.
O svemu tome pomalo bit će riječi i na ovogodišnjoj Konferenciji. Tako će se najprije ponovno prikazati neki od načina za financiranje projekata ugradnje energetskih učinkovitih rješenja za rasvjetne sustave, a ponajviše onih koji se mogu ostvariti primjenom ESCO-modela. Pri tome će se također ponovno ukazati na neke od problema pri ostvarivanju takvih projekata i predložiti rješenja za njihovo uklanjanje, a dakako, prikazat će se i na nova tehnička rješenja i dostignuća u tom području. Naravno, kao što je to bilo na svim Konferencijama do sada, bit će predstavljeni i neki od najzanimljivijih projekata koji su u tom području ostvareni u posljednje vrijeme, a samu Konferenciju zaključit će 'Speed Networking', niz kratkih predstavljanja ponude proizvođača opreme potencijalnim investitorima, predstavnicima lokalne uprave i gospodarstva.

Galerija slika