Dok krajnji korisnici vide elegantno pravo staklo debljine 6 mm, stručnjak za grijanje vidi 100% fleksibilno rješenje za udobnost i sigurnost sustava grijanja. Riječ je o redizajniranom proizvodu poznatog njemačkog proizvođača regulacijske i opreme za grijanje i hlađenje Oventrop pod nazivom Unibox, namijenjen za regulaciju sustava podnog grijanja u kombinaciji s radijatorskim grijanjem. To je regulator sa staklenim pokrovom koji je na raspolaganju u više boja i dizajna i koji krajnjim korisnicima jamči provjerenu kvalitetu. Uz to, neke od njegovih glavnih značajki mogu se vidjeti tek tijekom primjene: Unibox, sustavi površinskog grijanja i dodatna modularna rješenja za kontrolu temperature zraka u prostoriji omogućavaju brze i jednostavne radove, primjerice, na rekonstrukciji kupaonice. 

Sustav Unibox omogućava kontrolu temperature zraka u prostoriji s termostatskim ventilom, regulaciju površinske temperature (kod primjene površinskog grijanja) s ograničavanjem temperature povratnog voda ili njihovu kombinaciju, a sve to fleksibilno i u skladu s potrebama.

Pokrov od pravog stakla u bijeloj ili crnoj boji nije samo elegantan, već je i funkcionalan. Naime, vrlo je jednostavno zamijeniti pokrov na predinstaliranim ekskluzivnim izvedbama pa instalacija dobiva nadograđeni izgled. Posebna izvedba pokrova omogućava kompenzaciju tolerancija pri instaliranju sustava Unibox.

Ako pak korisnici žele više udobnosti, tu je daljinsko upravljanje s dodatnom mogućnošću bežičnog termostata R-Tronic koji im omogućava jednostavnu kontrolu temperature zraka u prostoriji. Istodobno, vremenski profili koji se mogu individualno namještati omogućavaju optimiranje potreba za energijom. Uz to, R-Tronic omogućava prikupljanje ciljanih informacija o kvaliteti zraka u prostoriji i stoga pomaže u poboljšavanju mikroklime u zatvorenim prostorima i smanjenju potrošnje energije. 


Osnovne prednosti

Nekoliko je osnovih prednosti novog sustava Unibox:
• usklađenost sa svim Oventropovim sustavima površinskog grijanja
• visokokvalitetni pokrov od pravog stakla
• dodatna mogućnost daljinskog upravljanja pomoću bežičnog termostata R-Tronic
• pokrov s kompenzacijom tolerancije za optimalno postavljanje
• pokrov koji kod predinstaliranih ekskluzivnih izvedbi može biti naknadno opremljen.


Ugradnja površinskog grijanja u postojeće zgrade

U slučaju potrebe za ugradnjom površinskog (podnog) grijanja u postojeće zgrade, Oventropovo rješenje značajno pojednostavljuje radove. Naime, Unibox je kao fleksibilno, visokokvalitetno i održivo rješenje dio Oventropovih inteligentnih sustava površinskog grijanja i hlađenja. Tako je sve, od osnovnih ploča, preko cijevi od kompozitnih materijala, do bežične kontrole kao dodatne mogućnosti, savršeno međusobno usklađeno i rasploživo u raznim izvedbama. 
Oventropov modularni sustav površinskog grijanja Cofloor omogućava fleksibilnost u skladu sa zahtjevima krajnjih korisnika. Instalacija sustava površinskog grijanja i hlađenja time ne postaje samo jednostavna, već i apsolutno pouzdana. Naime, svi dijelovi imaju visoku kvalitetu, dugotrajni su, a u svojem su međudjelovanju odlično usklađeni. Kao što je ranije spomenuto, odlična primjer za to je rekonstrukcija kupaonice s ugradnjom podnog grijanja.

 

Regulacija površinske temperature

Sustav Unibox se može koristiti i u slučaju rekonstrukcije postojećeg radijatorskog grijanja. Bilo kakvo prekoračenje temperature tada se izbjegava zahvaljujući ugrađenom graničniku temperature povratnog voda. Uravnotežena podna temperatura koja se postiže zahvaljujući primjeni Uniboxa značajno povećava udobnost u kupaonici, a glavno toplinsko opterećenje i dalje se prenosi radijatorom.