Poznati proizvođač opreme za klimatizaciju i grijanje Panasonic nedavno je predstavio novu seriju visokoučinskih spremnika za toplu vodu PRO-HT koja je na raspolaganju u nizu veličina prikladnih za komercijalne primjene. Spremnici PRO-HT su optimirani za primjenu s dizalicama topline ECOi 3 PIPE zahvaljujući inovativnom sustavu za povrat topline koji omogućava pripremu potrošne tople vode bez ‘boostera’, čime se energetski prinosi mogu dovesti na najvišu razinu.

Prava kombinacija s dizalicama topline

Svi spremnici iz nove serije usklađeni su za primjenu s dizalicama topline ECOi u tri veličine: 1000, 500 i 200 l (PAWVP 1000/500/200LDHW). Uz to, u kombinaciji s dizalicama topline ECOi 3 PIPE, spremnik volumena 1000 l može besplatno proizvoditi PTV s temperaturom do 65 °C pomoću sustava za povrat topline, čime se snižavaju pogonski troškovi i smanjuje potrošnja energije. Time se postižu velike vrijednosti toplinskog množitelja (COP), čak do 6,70, što ih čini štedljivim rješenjem za velike komercijalne primjene, kao što je u hotelima.


Osnovne značajke novog spremnika PRO-HT...

Odlična izmjena topline i vrhunska izvedba

Uz primjenu dvostruke cijevi, spremnici PRO-HT omogućavaju odličnu izmjenu topline, zahvaljujući kompaktnom izmjenjivaču topline ‘cijev u cijevi’ s razmakom polaznog i povratnog voda od svega 0,1 mm. Takvo rješenje pomaže u smanjenju toplinskih gubitaka i snižava troškove kod komercijalnih primjena. Kod spajanja na dizalice topline PACi koje kao radnu tvar koriste R 32, najviše temperature PTV-a mogu dosegnuti i 75 °C, uz klasu energetske učinkovitosti A+.

No, to nije sve jer su u seriji na raspolaganju spremnici PRO-HT za grijanje i hlađenje s volumenom 380 l.

Kod svih spremnika serije PRO-HT unutarnje i vanjske metalne površine obrađene su tako da štite od nečistoća kao što su razne mrlje, anorganska onečišćenja, hrđa i naslage željeznih metala, bakra, plemenitih metala i aluminijskih legura, čime se sprječava korozija cijeli njihov vijek trajanja.


... i njegovo povezivanje s krugom PTV-a

Rješenje za budućnost

Spremnici serije PRO-HT stoga su učinkovito i ekonomično rješenje za prostore komercijalne namjene svih veličina. Naime, jednostavno ih je instalirati, bez potrebe za dodatnim priborom, čime se skraćuje vrijeme radova i snižavaju troškovi ugradnje.
Uz to, predstavljaju pouzdano rješenje koje može odgovoriti na promjene u budućnosti i koje korisnicima pomaže u smanjivanju ekološkog otiska njihovih zgrada.