Nova generacija motora HXR nazvana je NXR i postavlja novi standard u kategoriji motora s rebrastim hlađenjem. Ona ne samo što isporučuje više snage u istoj veličini kućišta, nego daje i više snage po kilogramu. Postignuta je bolja ravnoteža radne temperature motora, što za posljedicu ima veće intervale između servisa.
Motor NXR ne samo što ima više kW, već i više znanja po kg u odnosu na bilo koji drugi postojeći visokonaponski motor s rebrastim hlađenjem što je golemi inženjerski pothvat u kojem se vodilo računa o cjelokupnom životnom ciklusu motora i svakom njegovom detalju.
Zahvaljujući novoj strukturi kućišta i novoj tehnologiji, ti motori upotpunjuju postojeći opseg ABB-ovih VN motora s rebrastim hlađenjem. Rezultat je vidljiv i prema revolucionarnim vanjskim i unutarnjim svojstvima motora.

Poboljšani unutarnji i vanjski sustav hlađenja

Hlađenje je značajno poboljšano, i unutar i izvan motora. Za proučavanje protoka zraka i različitih mehanizama hlađenja se koristila dinamika hlađenja fluida i ne postoji nijedan detalj u motoru koji nije optimiran.
Površina hlađenja je maksimirana, a oblik, veličina i položaj rebara za hlađenje su optimirani. U procesu optimiranja strukture uzeti su u obzir i svi mogući dodatni uređaji koji se montiraju na kućištu motora. Zbog toga se vanjsko strujanje zraka za hlađenje uvijek ostvaruje slobodno duž motora, bez obzira na uređaje koji se dodatno montiraju na kućište.
Radna temperatura u motoru je dobro uravnotežena između pogonskog i nepogonskog kraja, što doprinosi duljem radnom vijeku ležajeva i duljim intervalima između podmazivanja. Oblik namotaja je također poboljšan radi povećanja gustoće snage motora. ABB je razvio potpuno nove alate za precizno oblikovanje namotaja kako bi osigurao optimalno korištenje aktivnog materijala.

Fleksibilna, ali čvrsta konstrukcija 

Cijela konstrukcija motora je fleksibilna i promjenjiva, što nudi potpuno nove mogućnosti pri instalaciji. Sve komponente izvan kućišta se mogu instalirati tako da budu idealno pozicionirane. Glavna i pomoćna priključna kutija se mogu fleksibilno montirati na obje strane i na oba kraja motora. To omogućuje korištenje istog motora na različitim mjestima u različitim primjenama, što u mnogim slučajevima predstavlja veliku ekonomsku prednost za vlasnike postrojenja.
Za optimiranje korištenja materijala kućišta se koristilo modeliranje metodom konačnih elemenata. To je rezultiralo detaljima poput širih nogica i manjeg kućišta, koji osiguravaju ekstremno čvrstu konstrukciju s minimalnim vibracijama, što zadovoljava sve glavne međunarodne standarde. Konačni ishod je iznimno pouzdani motor koji je jednostavan za montažu, održavanje i upravljanje.
Zahvaljujući pripremljenim mjestima za montažu duž okvira motora, montaža dodatnih uređaja na okvir motora je jednostavna. Dostupan je niz standardnih dodatnih uređaja, uključujući uređaje za nadzor stanja ABB MACHsense-P i ABB MACHsense-R. Mnogi detalji, poput ovalnih rupa za montažu na širim nogicama i kanal za kabele za dodatno ožičenje, doprinose jednostavnijoj instalaciji i daju savršene rezultate.

Jednostavnije održavanje i dulje vrijeme neprekidnog rada

Novi motori su osmišljeni s ciljem da budu jednostavni za održavanje i nadzor. Zahvaljujući njihovoj konstrukciji, omogućen je jednostavan pristup svim dijelovima koje treba održavati i brza zamjena maziva. Endoskopom je moguće provjeriti krajeve namotaja i ležajeve bez potrebe skidanja ležajnih štitova. Uređaji za nadzor stanja ABB MACHsense-P i ABB MACHsense-R mogu se jednostavno montirati na unaprijed pripremljene spojne točke motora, što održavanje motora čini jednostavnim i snižava troškove kada je motor izvan funkcije.