Skupni naziv za Vaillantovu naprednu regulaciju pojam je Connectivity ili Povezivost. Radi se ustvari o projektu koji objedinjuje sve bitne čimbenike regulacije kao što su: povezanost, učinkovitost, pametno upravljanje, daljinski nadzor te napredna analitika. 

Vaillantovi sustavi pokrivaju potrebe korisnika od onih jednostavnijih, npr. jednog kruga grijanja sve do složenih sustava od više hidrauličkih krugova, kaskada dizalica topline i sl. Bez obzira na složenost sustava, imperativ je energetska učinkovitost i komfor. Često ta dva zahtjeva ulaze u proturječje, no Vaillantov koncept Povezivosti omogućava takvo upravljanje sustavom u kojem su oba zahtjeva stalno zadovoljena, a na korisniku je samo da ga podredi svojim navikama. 

To je moguće ponajprije korištenjem atmosferske regulacije, praćenjem vanjske temperature te korištenjem eBUS komunikacijske veze koja sve komponente sustava umrežava i tako svaki odziv mjeri i analizira kako bi se uspostavila najučinkovitija radna točka sustava.

 

Svestranost uporabe 

Perjanica Vaillantove pametne i napredne regulacije je sensoCOMFORT središnji regulator oznake VRC 720. Modernog dizajna sa zaslonom osjetljivim na dodir na ovom uređaju može se podesiti krivulja grijanja, tjedni režimi grijanja i pripreme tople vode, modulacija sustava i još mnogo korisnih funkcija. 

sensoNET
Komunikacijska jedinica sensoNET

Bitno je naglasiti kako je sensoCOMFORT kompatibilan kako s našim plinskim kondenzacijskim uređajima tako i s dizalicama topline te solarnim sustavima. Upravo ta svestranost uporabe omogućuje da centralna regulacija upravlja svim uređajima u sustavu kako bi se postigla maksimalna štedljivost energenata. 

Dodatno unaprjeđenje može se provesti integracijom Vaillant online komunikacijske jedinice sensoNET koja se također uključuje u eBUS komunikacijsku vezu te nudi daljinsko upravljanje i praćenje sustava putem aplikacije sensoAPP. 

Često je potrebno zone grijanja rastaviti u podzone uporabom korektora kako bi se toplinsko opterećenje što točnije definiralo. Za tu primjenu Vaillant nudi pametne termostatske radijatorske glave ambiSENSE koji se nadograđuju na centralnu regulaciju te prilagođavaju protok traženim temperaturama. 

ambiSENSE
Pametna termostatska radijatorska glava ambiSENSE


Bežični termostat 

Jednostavnija opcija za jedan krug grijanja i pripremu potrošne tople vode može biti pametni termostat eRELAX kojim se također upravlja aplikacijom. Radi se o bežičnom termostatu koji je radijskom vezom vezan na svoju komunikacijsku jedinicu. 

eRELAX daje uvid u rad sustava u stvarnom vremenu pa je tako moguće u svakom trenutku provjeriti rad sustava. Također, opremljen je pametnim algoritmom koji na temelju snimanja termodinamičkih odziva kreira najbolji režim grijanja za odabrani prostor. 

eRELAX
Pametni termostat eRELAX

Vaillantov program Povezivosti kompatibilan je s online platformama namijenjenim serviserima. Putem daljinskog pristupa može se detaljno analizirati sve senzore i tako predvidjeti održavanje ili smetnje u radu. Serviser može pratiti i snimati rad sustava kako bi točno detektirao problem u instalaciji. 

Takav koncept jamči manje troškove održavanja, veću sigurnost i komfor za korisnika te beskompromisnu kvalitetu usluge servisa. Vaillantovi sustavi regulacije mogu se povezati i s drugim sustavima kao što su KNX za sensoCOMFORT te Amazone ECHO za eRELAX

Više na www.vaillant.hr.