Koncern Vaillant Group sa sjedištem u Remscheidu u Njemačkoj, koji je još od osnutka u obiteljskom vlasništvu, može biti zadovoljan jer je poslovna godina 2017. bila više nego uspješna za tog specijaliziranog proizvođača opreme za grijanje, hlađenje i ventilaciju. Zabilježen je porast prometa i poslovnih rezultata (dobiti prije kamata i oporezivanja, EBIT-a) u odnosu na prethodnu godinu. Promet je tijekom godine narasao na 2360 milijuna eura. Nakon pročišćavanja tečajnih razlika valuta zabilježen je tako ukupni porast prometa za 8% u odnosu na prethodnu godinu. Poslovni rezultat (EBIT) iznosio je 232 mil. eura, što također odgovara porastu za 8%. Uspjehu su uvelike doprinijeli izgradnja poslovnog područja dizalica topline, porast primjene digitalnih proizvoda i usluga i dinamički razvoj na izvaneuropskim tržištima. Početak nove poslovne godine 2018. također je krenuo uspješno, sa značajnim plusom u prvom tromesečju. 
"Ukupno gledano, 2017. godina za nas je bila operativno i strateški vrlo uspješna godina," komentirao je poslovanje grupacije Dr.-Ing. Norbert Schiedeck, predsjednik Upravnog odbora koncerna Vaillant Group i nastavio: "Uspjeli smo realizirati naše ciljeve rasta u djelomično izazovnom ekonomskom okruženju.

Pozitivan razvoj na međunarodnim tržištima

Poslovanje na tržištu Kine ponovno je bilo vrlo pozitivno. Koncern Vaillant Group uspio je ostvariti značajan dvoznamenkasti postotni porast prometa. Značajan doprinos tom dinamičkom razvoju ostvaren je prodajom visokokvalitetnih plinskih uređaja za grijanje, ventilacijskih sustava i pribora. Koncern je također zabilježio značajan porast prodaje u Turskoj, trećem najvećem tržištu u Vaillant Group. Time su velika izvaneuropska tržišta koncerna Vaillant Group dala važan doprinos općenito pozitivnom poslovnom razvoju u 2017. godini. U Srednjoj Europi porast prodaje iznosio je 3%.

Uspješno širenje poslovanja na području dizalica topline

Uz daljnju internacionalizaciju, Vaillant Group ubrzava prisutnost na tržištu u području dizalica topline i sustava koji se temelje na obnovljivim izvorima energije. "Tijekom godine stekli smo dodatni tržišni udio u segmentu dizalica topline, udvostručili smo proizvodne kapacitete i ojačali naše prodajne aktivnosti," kaže Dr.-Ing. Schiedeck i najavljuje: "I dalje ćemo širiti portfelj proizvoda tijekom sljedeće dvije godine kako bismo zadovoljili rastuću potražnju kupaca u različitim tržišnim segmentima. Naš je cilj postići istu jaku tržišnu poziciju dugoročno za dizalice topline kao i u segmentu visokoučinkovite plinske tehnologije."

Ekološki prihvatljiva plinska tehnika glavni je poslovni stupac u Vaillant Group

Glavni stupac poslovanja koncerna Vaillant Group ostaje ekološki prihvatljiva plinska kondenzacijska tehnika. Ona optimalno iskorištava plin kao energent i nastavit će biti važna komponenta energetske tranzicije u budućnosti. U kombinaciji s inteligentnom regulacijom moguće je kondenzacijskom tehnikom ostvariti dodatne potencijale za uštede na energiji.

Na putu rasta digitalnim proizvodima i uslugama

Veliki prioritet u širenju poslovanja imali su digitalni proizvodi i usluge. Tijekom cijele godine koncern Vaillant Group značajno je povećao prodaju proizvoda koji se mogu umrežiti. Rast prodaje inteligentnih sustava regulacije bio je veći za 40% u odnosu na prethodnu godinu. Još jedno područje rasta je distribucija digitalnim kanalima. U Njemačkoj više od 200 kvalificiranih instalatera već koristi internetsku platformu HeizungOnline. I na drugim tržištima u Europi i Kini važnost digitalnih distribucijskih kanala kontinuirano raste. 
U Hrvatskoj je tako lansirana platforma pod nazivom grijanje-online.hr. Početkom 2018. godine uvedene su  dodatne digitalne usluge, između ostaloga i mobilne aplikacije za servise za brzu akviziciju i procjenu podataka o grijanju te izravnu narudžbu i provjeru dostupnosti rezervnih dijelova ili aplikacija za instalatere koji još kod korisnika mogu prijaviti instalirani sustav u svega nekoliko koraka.


Vaillant Group od 2017. godine proizvodi sve svoje dizalice topline u sklopu matičnog sjedišta i središnjoj tvornici u Remscheidu