Podno grijanje je jednadžba s mnogo varijabli, a upravo je takvo stanje i na tržištu na kojem ima mnogo proizvoda i ponuđača. Stoga je prednost cjelovitog sustava upravo sigurnost da svaki pojedini dio ima najvišu kvalitetu i da su oni međusobno kompatibilni i to ne samo danas, već su sutra. 


Od profesionalaca za profesionalce

Više od 30 godina TECE u ponudi ima TECEfloor. Radi se upravo o cjelovitom programu za tehnički zahtjevna i optički privlačna površinska grijanja i hlađenja za gotovo sve slučajeve u novogradnji i modernizaciji: od sustava za pričvršćivanje, preko cijevi i razdjelnika pa sve do dizajnerski usmjerenih upravljača za pojedinačne prostore i dizajnerskih termostata za suvremene stambene prostore. Polazeći od visokih zahtjeva za kvalitetom proizvoda, osmišljena je vlastita oznaka 'Silver Line Quality' (SLQ) koja simbolizira provjerenu kvalitetu i zajamčenu kompatibilnost svih komponenti sustava podnog grijanja. 

Kako već i najmanja odstupanja od proizvodnih tolerancija brzo mogu narušiti nepropusnost cijelog sustava, svi dijelovi za sustav TECEfloor pomno se odabiru i ispituju u pogledu 100%-tne kompatibilnosti.


TECEfloor je cjelovit program za tehnički zahtjevna i optički privlačna površinska grijanja i hlađenja

Razdjelnici i pribor TECEfloor

Učinkovito podno ili površinsko grijanje ovisi, između ostaloga, i o ispravnoj raspodjeli topline. Razdjelnici TECEfloor pouzdano osiguravaju ravnomjernu raspodjelu dostupne toplinske energije i to od malih prostorija pa sve do industrijskih hala. Zahvaljujući modularnim sustavima i inovativnim idejama ne stvaraju se uska grla kada je riječ o skladištenju, a nema ni vremenskog pritiska kada je riječ o montaži. Opuštenosti dodatno doprinosi činjenica da se svi razdjelnici u proizvodnji podvrgavaju 100%-tnom ispitivanju funkcionalnosti i nepropusnosti. 

U osnovne prednosti proizvoda iz programa TECEfloor ubraja se sljedeće:
• utični spoj koji se ostvaruje bez uvijanja pomoću priključaka TECElogo-Push 
• kontrolna okna koja se mogu zamijeniti i dok je sustav pod tlakom, dok zadane postavke ostaju sačuvane
• razdjelnik koji je 100% ispitan na propuštanja i funkcionalnost 
• izvedba s priključkom TECElogo-Push ili eurokonus.


Razdjelnici i pribor TECEfloor - za sve zahtjeve

Cijevi za grijanje TECEfloor 

Imajući u vidu nerijetko surove uvjete na gradilištu i vijek trajanja opreme od više desetljeća, cijevi za grijanje moraju biti u stanju izdržati brojna opterećenja. No, savršeno provođenje topline i dug vijek trajanja uvijek ostaju najvažniji kriterij koji treba ispuniti.

Cjelokupan sustav TECEfloor, čija je kvaliteta potvrđena certifikatom SLQ, jamči investitorima vrlo dugo uživanje u podnom grijanju. Tako se tamo gdje svi drugi rade probleme aluminijska spojna cijev, osmišljena posebno za sustav TECEfloor, pokazala vrlo kooperativnom. Glavni razlog je njezina mekana jezgra koja je čini iznimno praktičnom. Uz to, sklonost savijanju i pojava uvijanja pri odmatanju često stvaraju probleme pri postavljanju uobičajenih cijevi od PE-RT-a ili PE-X-a, a osobito tamo gdje tanki nosivi materijali i lagane izolacije ne pružaju snažan otpor dolazi do valovitog nabiranja i savijanja. No, upravo tu do izražaja dolazi prednost aluminijske spojne cijevi TECEfloor koja se bez uvijanja i namatanja može fleksibilno dovesti u željeni oblik, a jednom položena, ostaje ravna i zadržava svoj oblik. Tako zahtjevno polaganje, valovito nabiranje i savijeni rubovi postaju prošlost. 

Uz to, zahvaljujući svojoj inovativnoj strukturi peteroslojne cijevi TECEfloor za površinsko grijanje mogu izdržati i najteže uvjete na gradilištu. Konačno, tu je i provjerena sigurnost u svakom spoju jer se cijevi za grijanje i spojnice TECEfloor ispituju na nepropusnost ne samo u vlastitom TECE-ovom, već i u neovisnim laboratorijima.


TECE nudi rješenja za svaki izazov

Pričvrsni sustavi TECEfloor

Površinsko grijanje i hlađenje za novogradnju i modernizaciju ponekad je potrebno u svim dimenzijama i gotovo svim okolnostima. U tu svrhu TECE s čepastim pločama, 'tacker' sustavima i elementima za suhu gradnju nudi pouzdan program provjerenih standardiziranih rješenja koja su se već dokazala u praksi, ali i inovativna rješenja za posebne zahtjeve kao što su ograničena ugradbena visina i velike površine, zahvaljujući čemu je gotovo svaki projekt ostvariv. Naime, TECE-u ne nedostaje rješenja kada je riječ o tome kako olakšati život na gradilištu i kako lakše ostvariti složene projekte. To vrijedi i za sve sustave za pričvršćivanje.


Veliki sustavi površinskog grijanja - prilika da TECE dokaže svoje umijeće

Regulatori i pokrovi TECEfloor

Doprinosi li podno grijanje uređenju prostorije? U pravilu samo ako pruža arhitekturi i uređenju najveću slobodu, a ono ostaje sakriveno. Zato je TECEfloor otišao korak dalje i učinio sve vidljive elemente toliko privlačnima da ih ne treba skrivati. 
Oblik prati funkciju i obratno, a činjenica da se upravljački elementi poput ventila RTL više ne moraju skrivati, već se mogu montirati na udobnoj visini u razini prekidača za svjetlo, osjeti se i pri rukovanju.


Upravljački elementi TECEfloor - dosljednost na vrhuncu

TECEsmartfloor

Digitalno projektiranje osvaja. Zato je TECEfloor postao još pametniji i pomoću besplatnog internetskog kalkulatora TECEsmartfloor svi parametri podnog grijanja mogu se izračunati u samo nekoliko klikova.