Sobni termostati ClimaCon F namijenjeni su za upravljanje temperaturom sustava površinskih grijanja i hlađenja i ogrjevnih ili rashladnih stropova u obiteljskim kućama i stanovima. Temperaturom zraka u prostoriji pri tome se upravlja ventilom kojim pak upravlja sobni termostat pomoću elektrotermičkog pogona. Kada vrijednost temperature zraka u prostoriji dosegne ciljanu, ventil se zatvara.

Oventropovi sobni termostati ClimaCon F mogu se koristiti u kombinaciji s elektrotermičkim pogonima (kao što je, npr. Aktor T 2P). Uz to, moguće je i povezivanje na spojni komplet (kao što je, npr. FloorCon). Ovisno o sobnom termostatu, prebacivanje između načina rada za grijanje i hlađenje je mpguće pomoću signala za prebacivanje ('change-over'), npr. iz dizalice topline.

Ekonomični način rada (Eco mode) omogućava uštede na energiji, primjerice kada u stanu ili kući nema nikoga ili po noći.

Oventrop ClimaCon F

Ovisno o modelu, na raspolaganju su i sobni termostati sa smanjenim zaslonom, ugrađenim vremenskim prekidačem i mogućnošću namještanja pomoću aplikacije.

Oventrop ClimaCon F aplikacija

Digitalni sobni termostati ClimaCon F ožičeni su i ne moraju biti integrirani u mrežu pametnog doma. Upravljanje se može ostvariti izravno između pametnog telefona i sobnog termostata, bez središnje jedinice pametnog doma. Za konfiguraciju i namještanje dovoljna je samo aplikacija ClimaCon koja je besplatno na raspolaganju za operativne sustave Android i iOS.

U neke od njihovih najvažnijih značajki ubrajaju se:
• intuitivno rukovanje
• upravljanje temperaturom u prostoriji kojim se štedi na energiji
• jednostavna ugradnja i brzo konfiguriranje
• privlačan i suvremen dizajn.

Oventrop ClimaCon F tabela