Luksuzna megahajha 'Emerald Azzura' ponos je flote švicarske brodarske tvrtke Emerald Cruises, specijalizirane za krstarenja luksuznim brodovima i jahtama po brojnim morima, rijekama i jezerima svijeta. Izgrađena je 2020. godine u brodogradilištu Halong u Vijetnamu, a osim što redovito posjećuje jadransku obalu, za Hrvatsku je veže još nešto. Naime, u razradi njezinog dizajna sudjelovala je tvrtka Yacht Design iz Trogira, dok je pogonske motore i generatore isporučila tvrtka Cummins Adriatic iz Dugopolja. No, to nije sve jer su još neki njezini dijelovi proizvedeni u Hrvatskoj. Primjerice, važni dijelovi sustava ventilacije i klimatizacije tog luksuznog plovila, na kojem sve mora biti besprijekorno, potječu iz Klimaopreminih tvornica u Gradni pokraj Samobora i Novoj Gradiški. 

uređaj za sterilizaciju zraka
Higijenski ispravan i čist zrak osiguravaju uređaji za sterilizaciju zraka SCU-UV...

Duljina jahte iznosi čak 110 metara, što znači da se uistinu ubraja u megajahte, i može primiti 100 gostiju, dok posadu čine 64 člana. Interijer te jahte s pet zvjezdica  obuhvaća raskošno dizajnirane prostore namijenjene za održavanje poslovnih okupljanja, domjenaka i zabava, ali i za cjelodovni boravak. Izrađena je po mjeri, tako da omogućuje jedinstven pristup manjim lukama do kojih bi inače mogle doći samo male jahte.

linijski difuzor
... a linijski difuzori LDD brinu se za pravovremeni dovod zraka

Bogata gastronomska ponuda koja je na raspolaganju njezinim putnicima više platežne moći stoga zahtijeva složene sustave kuhinjske ventilacije. Kao najbolje rješenje pri tome su se pokazale Klimaopremine kuhinjske nape KHI. No, kako se na jahti nalaze mnogi veliki i raskošni prostori koji mogu primiti veliki broj ljudi, ugrađeni su i Klimaopremini uređaji za distribuciju zraka, linijski difuzori LDD i uređaji za sterilizaciju zraka SCU-UV. Tim je projektom Klimaoprema postaa neizostavan dio najljepših krstarenja na moru koje pruža 'Emerald Azzura'.

jahta